houvast bessen
Pro "Vaccinatie"
Je zal het van ons niet verwachten dat we ook maar iets positiefs kunnen zeggen over een vaccinatiecampagne. Maar de uitzonderingen bevestigen de regel. Dus, nu even verder lezen. Dan kan je begrijpen waarom. Maar vooral hoop ik dat heel veel mensen meedoen met deze unieke natuurlijke vaccinatie !
Eerst iets over 'bessen"
Voor mensen die hun gezondheid erg genegen zijn, moet het woord ‘bessen” uitermate positief in de oren klinken. Daarom houd ik eraan om lang voor de bessen zich aandienen, dit artikel te schrijven, zodat je er alles voor doet om ze te gebruiken. 
De sleutelwoorden bij bessen zijn : bloed, neuro-immuniteit, borsten, kankerpreventie. 
Bessen bevatten een synergie van meervoudige voedingsstoffen en phytochemicaliën, waaronder carotenoïden, vezels, foliumzuur, ijzer, magnesium, mangaan, niacine, phyto-oestrogenen polyfenolen (anthocyanan, ellagic zuur, quercetine, catechine...), kalium, riboflavine, salicylzuur, vitamine C en vitamine E.
Je kunt bessen zien als je “betere Vaccin” : 
Vaccinium vitis-idaea. Rode bosbes, vossenbes
Vaccinium macrocarpon. Cranberry, veenbes
Vaccinium oxycoccos. Kleine veenbes
Vaccinium corymbosum. blauwbes, Amerikaanse trosveenbes
Vaccinium myrtillus, blauwe bosbes

Het woord “vaccin” betekent eigenlijk “bes”. Vaccin, vaccineren, vaccinatie... komen van het Latijnse woord vaccinium, wat betekent : “stappen zetten/actie voeren voor de preventie van ziekte door het gebruik van bosbessen, zwarte bessen, braambessen, vossebessen en andere bessensoorten”.
Het lijkt te mooi om waar te zijn. Maar een dergelijke “vaccinatiecampagne” wil ik graag promoten. Een campagne voor het gebruik van bessen op grote schaal. 

Vaccins werden oorspronkelijk gehaald uit de Cornicopiate Farmacy, letterlijk de Artsenijmiddelen van de Tuin, met bestudeerde voedingsmiddelen voor gebruik als medicinaal instrument. De 76 adviezen die we vinden in het corpus Hippocraticum, zijn briljante observaties van de natuur, doorheen vele eeuwen. Lang voor het medisch handelen besmet werd door het dodelijke virus van de farmaceutische industrie en het imperium dat gebouwd werd op zieken, lag de weg naar de natuur open. En nu ? 
page100_2


Start Footer

© 2005 Stefaan de Wever Contacteren?page99_2