houvast banner zomerfruit
Starten met het
Goed Nieuws - dieet

Hoe aan het Goed Nieuws-Dieet beginnen?
Er zijn 2 manieren: van de ene dag op de andere veranderen, of geleidelijk verandering maken.
Van de ene op de andere dag overschakelen lijkt de gemakkelijkste en meest effectieve manier voor de meerderheid van de mensen die overgeschakeld zijn. Wanneer je het op deze manier doet is het mogelijk dat de oppervlakkige detoxificatie van een paar dagen tot weken duurt – het is mogelijk dat je een beetje hoofdpijn, vermoeidheid, puistjes, diarree, misselijkheid enz ondervindt.
De meerderheid ondervindt amper dat ze door deze detoxificatie gaan omdat de overgangseffecten zo minimaal zijn! Dus redelijk snel is de persoon aan de andere kant, waar hij een energietoename ondervindt en fysieke verbeteringen. Deze snelle verbetering worden een motivatie om het dieet te blijven volgen.
Is er dan geen ontgiftiging ? Jawel, tijdens voedingsperiodes kan er een minieme ontgiftiging plaats vinden, die gelijke tred houdt met de overschot aan energie die dan voor dit doel wordt gebruikt. Alleen bij vasten en rust zal de ontgiftiging dieper graven en zal de reiniging van het lichaam van een diepgaander betekenis zijn.
Trage aanpassingen aan het dieet maken is gemakkelijk doenbaar, maar de gewenste effecten zullen langer duren. Het kan zelfs zijn dat men alleen maar verwarrende indrukken opdoet. Terwijl men meer levende voeding gebruikt, die ongetwijfeld actie zal ondernemen tegen de schadelijke stoffen die iemand in zijn lichaam brengt, kan het zijn dat de positieve effecten van levende voeding te veel vertroebeld worden door de reinigingseffecten. Iedere keer we verslavende voeding consumeren – industriesuiker, tafelzout, dierlijke producten, witte graanproducten, of cafeine - hunkert het lichaam naar meer verslavende stoffen. Dat is een vicieuze cirkel en zolang men deze niet radicaal doorbreekt, zijn de signalen verward. Je creëert een jojo- effect dat een tijdje zal duren voor het over gaat. Maar kleine veranderingen zijn beter dan geen veranderingen, en hoe meer veranderingen je maakt, zo zullen je de gezondheidsresultaten ook sneller komen.

Mijn principe is altijd geweest, dat elke stap in de goede richting winst is.
Als “alles” niet mogelijk is, laten we dan werk maken van de positieve verbeteringen die wèl binnen het bereik liggen.

Dus nu we de rest van ons leven ingaan vertrouw ik erop dat velen onder jullie zich bij ons zullen aansluiten om op Gods manier te eten.
Je weet dat de feestdagen bepaald niet zo positief zijn op de fysieke conditie van de mensen. Misschien kan je overwegen om op een andere manier te feesten. Trakteer jezelf op het beste van de natuur - maar met mate.

Het
Goed-Nieuws-Dieet


Ontbijt:
Neem bij het opstaan 1 portie gerstgrassap in poeder, of een half glas versgeperst groentensap of een portie chlorella. (Je kan het poeder droog in je mond nemen en het met wat water doorslikken of het oplossen in een beetje water). Geen gekookte voeding, of voeding rijk aan vezels bij deze maaltijd, want het stoort het reinigingsproces, terwijl het de toxische stoffen verwijdert.

Voormiddag:
Veel opties zijn mogelijk :
- Een groot glas versgeperst wortelsap of gemengd groentensap
- een groot glas groene smoethie
- 1 stuk sappig vers fruit

Middagmaal:
Neem een andere portie groene supervoeding zoals bij het ontbijt. Even later, eet ofwel een rauwe groeten salade of rauw fruit. Dit is ook een volledig rauwe maaltijd, want gekookte voeding is pas voor het avondeten. Fruit zou moeten gelimiteerd worden tot 40 % van de dagelijkse voeding. (Dit is afhankelijk van de conditie van een persoon : voor zieke mensen : maximaal 15 % onder de vorm van zoete en halfzure vruchten / voor gezonde en zeer actieve mensen : maximaal 50% uit de verschillende gemengde fruitsoorten. Enkel door toevoeging van meer groen, kan men de fruitportie proportioneel veilig verhogen)

Namiddag:
Dit is een optie - net zoals al het vorige. Het principe is altijd : eten als men honger heeft, drinken als men dorst heeft. Het blijft altijd luisteren naar zichzelf.
Indien gewenst :
- Een groot glas vergeperst wortel- of ander groentensap,
- en/of een paar selderijstengels
- een appel of stuk fruit.

Avondmaal:
Neem nog een portie groene supervoeding zoals bij het ontbijt.
Even later eet je een GROTE groene salade die bestaat uit de bladeren van sla samen met een variatie van groenten. Na de salade komt het enige gekookt voetsel van de dag.
Dit kan gestoomde aardappel, bruine rijst, quinoa, boekweit, gierst gestoomde groenten, volgranen pasta, of een bruin groentenbroodje, pompoen, zoete aardappels, enz.
(het middag- en avondmaal kunnen verwisseld worden indien gewenst, maar er zou maar 1 maaltijd per dag mogen zijn met gekookte voeding.)

Avond: Indien gewenst kan je een stuk sappig vers fruit eten of een glas versgeperst appel- of perensap drinken. Zorg ervoor dat je maag leeg is voor je nog iets gebruikt ‘s avonds.


Pasted Graphic