Jouw Brug over moeilijke wateren

De meesten zullen wellicht ooit het lied van Simon & Garfunkel gehoord hebben, “Bridge over Troubled water”.  Letterlijk zou je dat kunnen vertalen met Troebel water, maar wellicht is het beter te spreken van ‘Moeilijke Wateren’. Sommigen zullen dat aanvullen met hun eigen ervaringen, als ze al moeilijke waters doorzwommen hebben. Maar sommigen zijn aan het eind van hun krachten, en krijgen dan het bemoedigend bericht dat er een Brug is over hun moeilijkheden heen. Uit Jezus’ mond klinkt het zo : “Dit heb Ik tot u gesproken, opdat gij in Mij vrede hebt. In de wereld lijdt gij verdrukking, maar houdt goede moed, Ik heb de wereld overwonnen.”

Het leven kan goed gaan, het kan je de ruimte en de vrijheid geven, maar het kan er ook hard aan toe gaan. Als het van de duivel afhangt, maakt hij het leven ondraaglijk, of schept hij contrasten van ongelijkheid om mensen afgunstig of verwaand te maken… Ja, er zijn veel methoden om mensen van God weg te leiden. Of je het wil of niet, elke mens is betrokken in de ‘verkiezingsstrijd’, waarbij God en de Satan ijveren voor de gunst van de kiezer. De middelen zijn ongelijk. Satan strijdt met alle middelen en gebruikt alle technieken inclusief misleiding, leugen, het scheppen van illusies, het ontketenen van oorlogen, het opwekken van gevoelens van haat, agressie, het verminken van de voeding waardoor men controle krijgt over de geest van de mens, het produceren van nefaste producten en gewoonten. 

God daarentegen kan maar één manier hanteren, namelijk die van de liefde en de waarheid. Hij heeft een Woord, dat alleen maar geestelijk kan worden begrepen. Hij heeft een Geest die alleen maar kan worden verstaan door wie de goddelijke stem hebben leren onderscheiden. 

Jezus heeft de troebele wateren gesmaakt, terwijl zijn hart zich eenzaam gebroken voelde en het uitriep: “Mijn God, Mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten?”  Niemand zal ooit kunnen zeggen dat men voor diepere beproevingen heeft gestaan, dan Hij die zonder zonde stierf voor hen wiens zonde scheiding maakte tussen God en hen. Daar op Golgotha heeft Gods Zoon voor de zonde geboet. In alle lijden en vernedering bleef Zijn hart zacht en Hij bad: “Vader, vergeef het hun, want ze weten niet wat ze doen.”
Misschien is Hij het wel die vandaag tegen je zegt : 

Als je moe bent, het gevoel hebt niets te zijn, wanneer de tranen in je ogen staan, zal Ik ze allemaal drogen. Ik sta aan jouw kant. Wanneer de tijden gaan met geweld en vrienden niet meer worden gevonden… Ik zal me uitstrekken als een Brug over troebel water. Hou me dan vast. 

Als je de bodem hebt bereikt, als je op straat staat en de avond valt zo hard, zal Ik je troosten. Ik zal jouw deel nemen, als de duisternis valt en je pijn is overal…  Ik zal me uitstrekken als een brug over troebel water. Hou me dan vast.”

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: