Jezus Volgen

  • Ik heb besloten om Jezus te volgen’ is een christelijke hymn afkomstig uit India. De tekst is gebaseerd op de laatste woorden van een man in Garo, Assam.

Ongeveer 150 jaar geleden was er een grote opwekking in Wales. Als gevolg hiervan gingen veel missionarissen naar Noordoost-India om het evangelie te verspreiden. De regio die bekend staat als Assam bestond uit honderden stammen die agressieve koppensnellers waren

In deze vijandige en agressieve gemeenschappen kwam een ​​groep missionarissen van de American Baptist Missions de boodschap van liefde, vrede en hoop in Jezus Christus verspreiden. Ze werden niet verwelkomd. Een zendeling slaagde erin een man, zijn vrouw en twee kinderen te bekeren. Het geloof van deze man bleek besmettelijk en veel dorpelingen begonnen het christendom te accepteren.

Boos riep het dorpshoofd alle dorpelingen bij zich. Vervolgens gebood hij de familie die zich het eerst had bekeerd om hun geloof in het openbaar af te zweren of terecht te staan. Bewogen door de Heilige Geest, zong de man een lied dat in de loop der jaren beroemd werd. Hij zong: “Ik heb besloten om Jezus te volgen. Ik heb besloten om Jezus te volgen.Geen weg terug, geen weg terug.” Woedend om de weigering van de man, beval de chef zijn boogschutters om de twee kinderen neer te schieten. Terwijl beide jongens spiertrekkend op de vloer lagen, vroeg de chef: ‘Wil je je geloof ontkennen? Je hebt je beide kinderen verloren. Je zult ook je vrouw verliezen. 

“Maar de man zong als antwoord: ‘Hoewel niemand me bijtreedt, zal ik toch volgen. Geen weg terug, geen weg terug.” Het opperhoofd was buiten zichzelf van woede en beval zijn vrouw neer te schieten. Een oogwenk later voegde ze zich bij haar twee kinderen in de dood. Nu vroeg hij voor de laatste keer: “Ik zal je nog een kans geven om je geloof te ontkennen en te leven.” In het aangezicht van de dood zong de man de laatste gedenkwaardige regels: “Het kruis voor mij, de wereld achter mij. Hij werd doodgeschoten net als de rest van zijn familie. Maar met hun dood vond er een wonder plaats. De chef die de opdracht had gegeven tot de dood werd bewogen door het geloof van de man. Hij vroeg zich af: “Waarom zouden deze man, zijn vrouw en twee kinderen sterven voor een man die zo’n 2000 jaar geleden in een ver land op een ander continent woonde? Er moet een opmerkelijke kracht achter het geloof van het gezin zitten, en ook ik wil dat geloof proeven.” In een spontane geloofsbelijdenis verklaarde hij: “Ik behoor ook Jezus Christus toe!” Toen de menigte dit hoorde uit de mond van hun leider, aanvaardde het hele dorp Christus als hun Heer en Redder. Het lied is gebaseerd op de laatste woorden van Nokseng, een man uit de Garo-stam. Het is vandaag het lied van het Garo-volk.

I have decided to follow Jesus

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: