Geen dag zonder … Selderij

DE WONDEREN VAN SELDERIJ

Selderij is een tweejarige plant die ook in het wild groeit in zoute bodems van Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Afrika. Het is praktisch over de hele wereld bekend en gewaardeerd. Het wordt gebruikt als aperitief om de smaak van andere gerechten te verbeteren, om de spijsvertering te stimuleren en om overtollig vocht uit het lichaam te verwijderen.

De stengel bevat 93% zuiver, niet-verontreinigd water en is rijk aan calcium, natrium, kalium, fosfor en ijzer. Knolselderij, de knolvormige wortel, is een bron van kalium, natrium, calcium, ijzer, silicium, veel vitamine B en wat A. Selderijsap – gemaakt van bladeren, stengels en de knolselderij combineert de vitale voedingsstoffen van knolselderij met de gevormde vitale elementen door het chlorofyl van de groene bladeren. Als gevolg hiervan vinden we een schat aan chloridemineralen gecombineerd met alkalische as, iets wat het lichaam hard nodig heeft.

Selderij heeft een stimulerend effect op de spijsvertering omdat het werkt als een diureticum en het helpt in het algemeen afvalstoffen op te lossen en af ​​te voeren, voornamelijk via de nieren. Selderijsap helpt het lichaam zich te ontdoen van opgehoopt metabolisch afval. Dit is gunstig voor veel symptomen en klachten, met name reuma en artritis. Het is ook versterkend en herstellend voor het zenuwstelsel en het klierstelsel, en is ook nuttig tegen winderigheid en neiging tot overgewicht. Hier zijn enkele manieren waarop selderij kan worden gebruikt voor veelvoorkomende kwalen:

VOEDING – Een paar stelen voor de maaltijd kalmeert de eetlust en zorgt voor regelmaat. (Cellulose in rauwe selderij is uitstekend ruwvoer).

DIABETES – Uitstekend vanwege zijn zuiverende (verhogende eliminatie) eigenschappen. Beveel selderijsap gewoon of gemengd met wortel- of tomatensap aan. In Japan wordt reuma volledig genezen met een maand lang bleekselderij in verschillende vormen te gebruiken – terwijl in die periode geen ander voedsel wordt gebruikt.

CALCIUMAFZETTING – Oplossen met regelmatig ingenomen selderijsap

ZENUWEN – Selderij is een uitstekend tonicum voor de zenuwen en heeft een zeer kalmerend effect.

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: