God, Wie anders?

GodGod kent mij

Meer dan zeven miljard mensen, en God kent je door en door. Ja, in de persoon van Jezus werd Hij mens als wij en leed onder dezelfde moeilijkheden, streed dezelfde strijd… zelfs veel meer. God kent je als zijn oogappel en doorgrondt je hart en nieren… dat is maar goed ook als je van Hem houdt.

God houdt van mij

Je kunt het helemaal niet vatten, Gods liefde. Mensen kunnen houden van iemand, maar Gods liefde overtreft alles. Zelfs als je niet aan God denkt, is zijn liefde er toch. Hoeveel pijn je Hem ook doet, Hij blijft Dezelfde, omdat Hij liefde is, voor eeuwig.

God is bij mij

Je kunt klagen over eenzaamheid, maar zo druk je jezelf dieper in je isolement. Weet jezelf altijd omringd door Gods aanwezigheid. Heb je moeite, ga tot Hem. Voel je je verlaten, voel zijn aanwezigheid. Gods woord maakt je bewust van Wie Hij is en dat Hij er is.

God inspireert mij

Je zou verrast zijn hoe vaak God in je leven ingrijpt, hoe Hij omstandigheden leidt, tenzij je wegen gaat die buiten zijn bescherming vallen. Hij laat je vrij. Zijn Geest is een bron van inspiratie. Hij brengt licht, verfrist je hart, verheldert je verstand.

God verlicht mij

Deze wereld is een duistere plaats, hoe mooi sommige momenten ook kunnen zijn. Maar zonder het openen van Gods Woord, en zonder het beleven van Gods andere boek, de natuur, zie je geen steek voor je ogen. Ziende blind en horende doof.Maar Gods Woord is een lamp voor je voet.

God vertroost mij

In die pijnlijke momenten, denk aan Jezus, Hoe Hij leed voor jou, om jou vrij te maken, om jou tot zijn broer of zus te kunnen rekenen. De Bijbel geeft niet alleen licht, Gods woord is een bron van vertroosting en kracht. Wanneer er verdriet is in je binnenste, heeft God een woord van bemoediging.

God bevrijdt mij

Als je het nagaat, zijn we allemaal beladen met schuld. En waar moet je daarmee naartoe? Er is maar één weg die leven geeft, maar Eén die kan bevrijden: De schuld die ons treft, heeft Jezus gedragen. Wat wij verdienden, heeft Hij betaald.

God heeft een plan voor mij

Is je gebed: “Heer, maak mij uw wegen bekend”? Weet dan dat Hij een plan en een opdracht heeft voor jou. Waar je ook bent, zoek gelegenheid om anderen te laten delen in het goede nieuws. We waren dood, maar er is leven! En je gaat leven zoals God het wil.

God is mijn bron van kracht

Wat kan je doen uit jezelf? Ach, eigenlijk niets, maar in Gods krachtzijn we tot grote dingen in staat. God zegt: “wees sterk, wees heilig, geloof, vertrouw op Mij.” Want het zwakke gebruikt Hij om zijn macht te tonen. Weet je wat het betekent dat God Al-machtig is?

Jezus is mijn voorbeeld

Sinds Jezus wandelde op aarde; sinds Hij toonde waar het bij God om gaat, hebben we altijd een voorbeeld dat ons altijd blijft uitnodigen. “Kom achter Mij”, wenkt Hij,  “Ik voer je naar rustige wateren”. Ja, zijn juk is zacht – zijn last is licht.

Bijbel 1

Moge deze gedachte uit Efeziërs 3 met je meegaan de hele dag, en een onuitsprekelijk gevoel van dankbaarheid opwekken voor Hem die in staat is veel meer te doen dan wij bidden of beseffen!

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: