Gezondheidsmythes

Gezondheidsmythes“Gezond willen worden is een mooi objectief. Maar we maken er een chaotische situatie van. Terwijl het lichaam vergiftigd wordt met een overmaat aan medicijnen die alles behalve genezen, gaan mensen in wanhoop naar natuurdokters, en deze proberen het onmogelijke, door te rijden op twee paarden die in feite in tegengestelde richting rennen. Bij gebrek aan enig concept waarom de ziekte optrad en hoe men kan genezen, is teleurstelling de regel. De toevallige genezing van een enkele bewijst niet het gelijk van de therapie, maar het immense streven naar genezing, dat eigen is aan elk levend organisme.” Dr. H.M. Shelton

Worden wij steeds gezonder ?

Stijgt onze levensverwachting ?

Krijgen wij controle over onze ziekten ? 

Met de regelmaat van de klok krijg je bijna euforische berichten: onze leeftijdsverwachting wordt steeds hoger. Nog een korte tijd en wij zullen oud kunnen worden zonder te verouderen ! En dat dankzij onze moderne leef- en eetwijze en de vooruitgang van de geneeskunde. 

Als ik dit lees, vraag ik mij natuurlijk af waarom ik nog langer energie zou besteden aan de promotie van een oertraditionele primitieve voedings- en levenswijze, waarin alles zijn oude gangetje gaat, in nauwe harmonie met de natuur. Misschien ben ik achterlijk, te conservatief, te weinig soepel om nieuwe oplossingen te aanvaarden, niet meer objectief omdat de natuur mij andere dingen heeft geleerd… Of misschien ben ik juist te nuchter, te kritisch, te weinig naïef, te rationeel om mij te laten verblinden door statistisch gegoochel. 

Jawel, wij hebben in tien jaar tijd gemiddeld een 0,2 jaar hogere levensverwachting. Als dat geen goed nieuws is. 

Toevallig heb ik in de voorbije jaren talrijke mensen weten sterven die veel minder dan de verhoopte gemiddelde streefwaarde hadden bereikt. Natuurlijk zijn er nog van die oude oersterke mensen die de tijd trotseren en honderd jaar worden. Naar het schijnt zou – alweer volgens de statistiek – de verwachting van méér honderdjarigen zijn hoogtepunt kennen in de komende tien jaar. 

Toevallig ging ik de voorbije week in een rust- en verzorgingstehuis prospectie doen voor het actieprogramma van volgend jaar. Wat ik zag vond ik niet direct iets waar ik zou van dromen…

Waardoor worden mensen honderd jaar ? Is het dankzij onze huidige voeding, of ondanks ? Want als ik kan reken zijn dit de mensen die aan het begin van de twintigste eeuw zijn geboren, tussen de twee wereldoorlogen, die het product waren van een selectie, grootgebracht met een sobere voeding (en niet met caramellen en coca cola), mensen die hard hebben gewerkt, maar op een ander ritme… en die vandaag worden onderworpen aan levensverlengende technieken en omstandigheden… maar hoe ? 

Als je denkt dat het leven van nu bevrijd is van de dreiging van de ziekten zou je kunnen zeggen dat je pech hebt! De westerse wereld is een ziek deel van de wereld! Ongeveer 99% van haar bewoners lijden of zullen in de toekomst op de één of andere manier lijden. Er zijn miljoenen mensen die verschrikkelijke pijnen doorstaan.

Honderd jaren geleden, waren hartaanvallen en beroertes de oorzaak bij minder dan 14% van onze bevolking. Vandaag, zijn hartaanvallen en beroertes de oorzaak bij ongeveer 50% van de bevolking. Dat is een stijging van bijna 400% in honderd jaar!

Elke 33 seconden sterft er iemand in de V.S. aan een hartaanval. En of het zoveel beter is in Europa ? Het verschil is nauwelijks enkele % en enkele seconden. Als men rekent in hetzelfde bevolkingsvolume. Als je je voedingswijze niet verandert, dan is jouw kans om zelf een hartprobleem te krijgen bijna 50%.

Elke dag in Amerika:

– 32.877 Amerikanen krijgen de diagnose: kransslagaderziekte!

– 12.603 mensen krijgen een hartaanval.

– 2.600 mensen sterven aan een cardiovasculaire ziekte!

En om de zaken nog erger te maken, elk jaar zullen één miljoen Amerikanen te horen krijgen dat ze aan kanker lijden. Omdat globale cijfers van de gehele Europese Unie niet voorhanden zijn, hebben we slechts afzonderlijke cijfers, maar ze geven een geheel overeenkomstig beeld.

Waarom zijn we zo ongezond?

De meesten weten minder van hun eigen lichaam dan van hun wagens, computer of GSM, meubelen of tv. Velen hebben hun gezondheid voor vanzelfsprekend gehouden, zonder zich te realiseren dat zij verantwoordelijk zijn voor hun ziek of gezond zijn.

We leven in een drukke wereld. De meeste mensen leven vooral voor de lol; en weinig mensen stoppen om na te denken wat morgen zal brengen. Wanneer morgen eraan komt, en de mens beseft dat hij ziek is, gaat hij gewoon naar de dokter.

Er zijn weinig mensen die begrijpen dat het grootste deel van al hun ziekten, inbegrepen de degeneratieve ziekten, ontstaan zijn door een verkeerde levensstijl.

Vandaag vertelt men aan de Europeanen dat ze langer leven dan de mensen die rond 1900 leefden. Dat geloof is een mythe. Het feit is, dat op het keerpunt van de eeuw elke zesde baby stierf voor hij de leeftijd van één jaar bereikte, vooral door infectieziekten. Dit verkorte de gemiddelde levensverwachting van alle leden van hun gemeenschap met meer dan vijftien jaar.

Vandaag, alhoewel, heeft een persoon van 65 jaar bijna dezelfde levensverwachting als iemand uit de jaren 1900 die de eerste kritieke leeftijd van één jaar overleefd had, met misschien een gemiddelde winst van ongeveer vijf tot zes jaar.

De term “degeneratieziekte” is een verkeerde benaming. Jaren lang geloofden mensen in het idee dat “degeneratieziekten” (zoals hartziekten, diabetes, artritis, enz.) ouderdomsziekten waren, en daarom dus ook te verwachten waren. Er kan niets verder van de waarheid staan! Het feit dat een steeds toenemend aantal van de jonge mensen ook aan deze ziekten gaan lijden, verwerpt dit, net als het toenemen van bijna epidemische proporties ondanks de mogelijkheden van de wetenschap.

Vooruitgang in high-tech-medicatie heeft niets veranderd aan deze dodelijke ziekten. Mensen maken hun eigen ziekten!

De moderne epidemiologie die men definieert als “de studie van ziekteverschillen onder de wereldbevolkingen” is het mysterie aan het ontrafelen en aan het blootstellen. Ze beweren dat de meeste dodelijke ziekten in verband staan met de levensstijl. Het zijn vooral ziekten van overvloed – overvloedig eten, de verkeerde voedingsmiddelen voor een optimale gezondheid eten, en geen goede levensgewoonten volgen. De westerlingen betalen fors voor dergelijke voedselvoorkeuren en voedselmisbruiken. Ze leven om te eten, en wat ze eten doodt hen! 

Waarom ziek zijn?

Om gezond te zijn moeten we ons onderwerpen aan de wetten van de natuur: De oorzaak van de ziekte moet verwijderd worden. Het lichaam moet voorzien worden met materiaal dat nodig is om de schade die aangericht werd door ziekte te repareren. 

Met de voeding die het lichaam dagelijks toegediend krijgt, kan het zichzelf niet genezen, terwijl de zelfgenezing juist één van de kenmerken van het levende organisme is. Eigenlijk kan je van het lichaam niets dan goeds vertellen, als je ziet hoe goed het lichaam het nog stelt met het flauwe materiaal dat het toegediend krijgt.

De mens zal rijkelijk beloond worden, als hij in harmonie leeft met de wetten van de natuur. Langs de andere kant, zal hij mettertijd de tol moeten betalen voor het niet naleven van deze wetten. Het leven, een goede gezondheid en geluk zullen het voordeel  zijn van hen die deze wetten volgen. 

Ontelbaar veel pijn en vroegtijdige doden worden gerealiseerd, zonder onderscheid des persoons, en met een onfeilbare preciesheid voor diegenen die zondigen. Zelfs al is er jaren uitstel van betaling… toch komt op een bepaald moment de rekening !

Bijvoorbeeld, als iemand de wetten overtreedt die de spijsvertering reguleren, door de maag met waardeloos voedsel van slechte kwaliteit te overladen; of door de nieren te misbruiken, zodat ze niet kunnen functioneren zoals het moet, dan zullen de maag en de nieren falen, wat tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden, en zo het leven verkorten.

De gemiddelde “normaal levende westerling” begaat tussen de 20 tot 80 vergiftigende daden per dag! Veel van deze daden worden onschuldig en onwetend uitgevoerd. 

Er zouden maar drie dingen over je lippen mogen passeren: zuivere lucht, zuiver water, en volwaardig voedsel dat past bij onze natuurlijke, biologische voorbeschikking, dat is vers fruit, groenten, (gekiemde) granen, noten en zaden.

Je gezondheid is een totale doe-het-zelf zaak. Niemand anders kan voor jou ademen, voor jou drinken, voor jou eten, slapen voor jou, bewegen voor jou, zonneschijn opdoen of vermijden voor jou. In feite, niemand kan ook maar iets voor je doen, dat je gezondheid herstelt. Het beste kan je je laten leiden door iemand. Alleen gezonde gewoonten brengen gezondheid voort, terwijl alle ongezonde gewoonten ziekte, pijn en lijden opleveren. Onthoud, de mens is een product van hoe hij leeft – elke verkeerde actie zal een verkeerd effect veroorzaken. Elke juiste actie zal een goed effect veroorzaken!

Een normaal gewicht behouden, een vitale voedingswijze, bewegen en niet roken, zijn cruciaal om gezond te blijven, maar slechts 3% van de mensen onderhoudt deze 4 gezondheidsgewoonten.

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: