Adem doet herleven

Naar de folder van Freedom of Health / Grants Pass, U.S. Katy Chamberlyn; Uit de serie : “De acht dokters van de Natuur”

Lucht laat de mens opnieuw herleven, stimuleert en geeft energie! Men kan een groot aantal dagen zonder voedsel leven, een paar dagen zonder water; maar als het om lucht gaat, kunnen we niet eens een paar minuten zonder leven. Zuivere lucht is relatief vrij van vervuiling. Normale lucht in de natuur heeft zijn verse, leven-gevende consistentie omdat hij voortdurend gereinigd wordt door de krachten van de natuur.

Het is zuursof die alle levensprocessen mogelijk maakt. Eén van de voornaamste functies van zuurstof in het lichaam is het opbranden van afvalproducten die zich constant in de stofwisseling van de cellen vormen. Wanneer de voorraad zuurstof voldoende is, wordt afval efficiënt verwijderd. Wanneer de luchttoevoer vermindert of op een of andere manier verstoord wordt, dan wordt het lichaam in zijn normale werking gehinderd. Afval en vergiften beginnen zich op te stapelen. Zelfvergiftiging (autointoxicatie) begint; en wanneer de toevoer van lucht niet hersteld wordt, treden ziekte, verval, en de dood in. Na een paar minuten zonder zuurstof, kwijnt het leven weg. Vandaag, zijn de meeste mensen (vooral wie in de stad leeft) slachtoffers van lucht-verhongering. Een volwassene ademt ongeveer zestien tot achttien keer in per minuut. Bij elk van deze ademcycli wordt ongeveer 0.56 l. lucht in de longen gebracht.

Verse lucht is waardevol

Enkele van de gunstige invloeden van een constante toevoer van pure verse lucht zijn:

– Verse lucht helpt het bloed reinigen, geeft het een heldere kleur, en stuurt het bloed, een leven gevende stroom, naar elk deel van het lichaam.

– Lucht verzacht de zenuwen, stimuleert de honger, helpt bij de vertering, en zorgt voor een diepe, verfrissende slaap.

– Zuurstof voorziet het ganse systeem van elektriciteit, zorgt ervoor dat het lichaam sterk is, en zal het systeem verfrissen.

– Lucht verlevendigt de vitale organen, en helpt het lichaam van een opstapeling van onzuiverheden af te raken.

– Zuivere lucht brengt leven in de huid.
– Lucht heeft een invloed op de hersenen, geeft een graad van bezadigdheid en sereniteit.

– Enkele specifieke problemen die gebaat zijn met heel veel verse lucht zijn: koorts, verkoudheden, en longziekten zoals tuberculose. In feite is verse lucht heel gunstig voor alle zieke mensen.

Er zijn veel teveel mensen die denken dat een goede verluchting alles is wat nodig is, een raam openzetten is voldoende denken ze. Dit is een vergissing, omdat lucht een trage substantie is. Tenzij er een flinke bries is, die in de juiste richting blaast, recht in het raam, zal de lucht in de kamer stagneren; en de constante uitademingen van de mensen in de kamer zullen de lucht in een paar uur verzadigen. Men heeft lucht in beweging nodig om van de trage lucht vanaf te raken. Een opening in een andere richting kan ervoor zorgen dat door de tocht de lucht gaat bewegen. Er zou een kruis-circulatie moeten zijn. Circulatie is ’s nachts, wanneer men slaapt, van groot belang. Zorg dat je het warm hebt, maar hou je slaapkamer vrij met kruis-circulatie.

 

Op de goede manier ademen

De meeste mensen ademen op een verkeerde manier. Miljoenen lijden aan een variëteit van ziekten die gedeeltelijk veroorzaakt zijn door onvoldoende toevoer van verse lucht. Zonder voldoende toevoer van zuurstof, verzwakt de gezondheid.

Elke cel van ons lichaam heeft een constante toevoer van zuurstof nodig – of ze zullen verzwakken en sterven. Maar die lucht moet zuiver zijn, om ons het beste te helpen. De longen zouden steeds wijd uitgezet moeten zijn, terwijl men ademt, en het bovenste en onderste deel van de borst zou gebruikt moeten worden. Ademen vanuit het diafragma is essentieel om te voldoen aan de noden van het leven. Het is om die reden dat we diep ademhalen, en een goede houding moeten hebben, zodat we ten volste van het leven genieten.

Zowel alcohol als roken veroorzaken ziekten van de ademhalings-organen. Roken verwondt de keel en veroorzaakt soms een verlies van geur. Ernstige, en soms fatale ziekten van de longen worden dikwijls door alcohol veroorzaakt…

Lucht geneest

Lucht is een belangrijke genezingsfactor. Er is geen enkele wonde die zonder zuurstof kan genezen. Een pleister op een wonde kleven bewijst dit. Zolang de pleister de luchttoevoer verhindert, zal de wonde niet genezen. Hetzelfde geldt voor interne wonden. Tenzij het bloed, dat de genezende eigenschappen bezit voor de inwendige structuren, geladen is met voldoende zuurstof, zal het zijn doel niet bereiken. Herstel wordt alleen verhinderd wanneer er geen lucht is.

Verse pure lucht is zo belangrijk. Nochtans, er zijn weinig mensen die zich bewust zijn van de lucht die ze inademen. De lucht die we inademen heeft invloed op het lichaam omdat hij geladen is met positieve en negatieve ionen. Deze elektrische energie, geabsorbeerd door het bloed, wordt naar alle delen van het lichaam gedragen, de hersenen inbegrepen, de zenuwcentra en de zenuwcellen. Dit is één van de redenen, dat wanneer je je duf en moe voelt, het deugd doet om buiten te gaan wandelen, het verlevendigt je lichaam. Verse lucht voorziet de spieren en de zenuwen van negatieve ionen, wat een gevoel van welzijn creëert. Binnen is de lucht gevuld met positieve ionen, die dufheid en vermoeidheid veroorzaken.

Het menselijk lichaam is geschapen om zuivere, verse lucht in te ademen vanaf het moment van de geboorte tot de laatste adem, zonder één minuut te onderbreken. Ga zoveel mogelijk buiten. Men moet lucht in zo een zuiver mogelijke toestand inademen. Wanneer men geen zuivere lucht kan krijgen, dan zal dat leiden tot toxiteit die uitmondt in ziekte, zelfs de dood. De meeste residenten van vervuilde gebieden zijn zo gewend aan deze onzuiverheden dat ze constant een grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen binnen krijgen, zonder dat ze zich realiseren dat ze hierdoor ziek worden.

Streef ernaar om zoveel mogelijk verse lucht te ‘tanken’. Je zal genieten van de gezonde voordelen die God in de atmosfeer rondom ons geplaatst heeft.

Lijden

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: