God is naijverig

De hele dag al spookt een gedachte door mijn hoofd. Hoewel het al een paar jaar geleden is, dat iemand nogal kritisch uitliet over het feit dat “God naijverig is” of zoals het elders staat “een jaloerse God”, toch kwam dat gesprek vandaag weer naar boven.
Hoe zouden we willen dat God is? Zouden we een God zonder engagement willen? Zonder betrokkenheid, Eén voor wie het niets kan schelen wat er met jou gebeurt? Ik dank God ervoor dat Hij naijverig is, dat het Hem niet onbewogen laat dat er een andere macht aan het werk is en dat het Hem spijt, verdriet, teleurstelt, als iemand de verkeerde keuze maakt.

Er is een wedijver aan de gang om jou en mij. Het is een gevecht om het hart van de mensen. De Satan gaat tot het uiterste om te verhinderen dat iemand door God gewonnen wordt. God gaat tot het uiterste om te verhinderen dat iemand verloren gaat. Daarin is God naijverig. Hij haat de leugens en de misleidingen van de Satan. Hij haat het dat mensen de verkeerde weg opgaan en zich laten beetnemen op de brede wegen van het leven en dat ze zijn aanbod afwijzen.

Ik houd net op met het voorbereiden van een nieuwe overdenking “De Smalle Weg”. Nee, het is niet God die de weg smal maakt, het is Satan, met al zijn listen en leugens probeert hij het leven van de gelovigen zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Hij vertelt hen wat ze allemaal moeten doen en wat ze niet mogen doen… Hij is daar met zijn flitsende en heimelijke verleidingen om mensen te doen struikelen. Maar die naijverige God ging tot het uiterste en offerde Zichzelf op, zodat jij en ik niet verloren hoeven te gaan !

“Christus werd behandeld op een manier waarop wij verdienen behandeld te worden; zodat wij zouden behandeld worden zoals Hij verdient behandeld te worden.
Hij werd veroordeeld om onze zonden, waaraan Hij geen deel had, zodat wij zouden kunnen gerechtvaardigd worden door Zijn rechtvaardigheid, waaraan wij geen deel hebben. Hij leed onder de dood die ons toekwam, zodat wij het leven zouden kunnen ontvangen dat het Zijne was.” 

“Maar om onze overtredingen werd hij doorboord, om onze ongerechtigheden verbrijzeld; de straf die ons de vrede aanbrengt, was op hem, en door zijn striemen is ons genezing geworden.” Jes. 53:5

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: