Leven en dood stel ik u voor…

Ik zou dit jaar willen afsluiten met een brief, zoals die wordt vermeld op het einde van de brochure “Waarom Christenen ziek worden” naar het boek van George Malkmus. Het is een boek dat ik 22 jaar geleden vertaalde en dat vandaag nog niets van zijn waarde heeft ingeboet… Het verhaal van iemand die uit ervaring spreekt !

“Terwijl ik hoofdstuk 10 aan het schrijven was, ontving ik 2 brieven die me triest maakten… en toch maakte het me bekend hoe belangrijk dit boek was en hoe dringend het in de handen van alle Christenen terecht zou moeten komen.

De eerste brief was van mijn zus.

” Beste George, Ik heb het slechtste nieuws dat iemand ooit kan hebben in zijn leven… mijn schat stierf van kanker. Hij was slechts 52… We hielden zoveel van elkaar… We hadden ons nieuw huis, en we waren zo gelukkig… Begin Augustus begon hij zich vreemd te gedragen. Hij was zo’n lieve en zachte man geweest! Hij werd zo gewelddadig… en had alles behalve mooie woorden voor iedereen, vooral bij mij… ik was in paniek, ik was totaal verloren… ik kon me niet voorstellen wat er van hem geworden was. Ik had nooit gedacht aan een fysieke ziekte – hij had een hernia operatie op 10 juli en ze zeiden dat hij goed was…

in September ontwikkelde hij “ischias” in zijn linker been… Vlug daarna, een pijn in zijn linkerschouder… Dan, op 20 september, brak zijn sleutelbeen! Het brak gewoon gedurende de nacht! In de spoedgevallen zeiden ze dat we de volgende dag een dokter moesten bezoeken. Hij moest naar de kliniek… Op 26 september, vertelden ze ons dat hij kanker had…’een kwaadaardige’. Ze zeiden me, ‘ten langste nog een jaar’.

Oké. We waren er klaar voor om te vechten en te bewijzen dat ze verkeerd waren. Maar we hebben de kans niet gehad. Hij kreeg chemotherapie en bestralingen… De pijn was verschrikkelijk. Het was hartbrekend. Hij was zo moedig. Mijn emotionele pijn kwam overeen met zijn fysieke pijn… ik behandelde hem als een waardevolle bloem. Hij werd zo delicaat – juist een skelet. Hij was zo dierbaar. Hij riep op mij… in mijn verlangen om hem te helpen, was ik soms te ruw, maar dan, zou hij onmiddellijk zeggen ‘het spijt me. Let niet op mij. Ik hou zoveel van jou, je weet dat’… hij was zo lief… Ik zou alles op aarde gedaan hebben om hem te helpen. Ik liet hem nooit de hoop verliezen dat hij beter zou worden. In de nacht voor hij stierf kwam een man bij hem op bezoek en bad voor hem alsof hij elk moment ging sterven. Frank opende zijn ogen en zei, luid en klaar, ‘Wacht een moment, ik heb andere opties! Ik krijg BEHANDELINGEN, zoals u weet! Hij geloofde erin en ik ook. Die nacht was hij op de been. De volgende morgen kwam ik vrolijk en vroeg met de valies – hij kwam naar huis!… Maar hij was in een coma en kwam er nooit uit. Zijn voeten waren zwart geworden en zijn handen begonnen ook. Ik wist nooit dat kanker zo verwoestend was. Als hij juist een uur meer zou hebben om te praten. Maar dat had hij niet… Leven en liefde zijn zo belangrijk. Maar er is geen manier waarop je dit echt begrijpt hoe dierbaar die zijn tot je ze voor altijd voelt wegslippen. Dit is de meest frustrerende ervaring die je kan voorstellen. Ik mis hem verschrikkelijk en wil hem terug! Maar de deur is dicht en gesloten voor altijd. Hij was zo goed. Hij verdiende dit niet. Wij niet. Waarom hèm George! Kan je me dat vertellen?… Waarom deed God ons dit aan? “

HOE ZOU JIJ DEZE BRIEF BEANTWOORDEN?

Hier is een deel van mijn (George) antwoord “Ik kreeg je brief enkele minuten geleden. Tranen stroomden over mijn gezicht wanneer ik dit las. Ik wou je op een of andere manier proberen te troosten bij dit groot verlies en pijn. Leven lijkt soms zo oneerlijk. Is er een mogelijkheid dat je eens op bezoek zou kunnen komen?…

Carolien, God is niet te beschuldigen voor wat gebeurde met Frank. Eigenlijk is het boek dat ik aan het schrijven ben, een antwoord op je vraag waarom. De titel is “Waarom Christenen ziek worden”, en vertelt waarom mama en Frank van kanker stierven en waarom papa hartaanvallen en -stilstand kreeg. Ik ga naar de stad om enkele kopies te maken van het boek en het naar jou op te sturen. Dit is slechts een klad, en het is nog niet helemaal klaar, maar ik bid dat het je helpt…”

Waarom christenen ziek worden”bevat de volledige vertaling van “Why christians get sick”. Hosea 4:6 zegt : “Mijn volk gaat te gronde door gebrek aan kennis”.  Deze brochure is beschikbaar, samen met “Er is iets beter” en “God geneest nog steeds”, samen voor de prijs van 20 euro. 

Hoevelen leven niet in deze tijd met chronische ziekten waarvoor wij genetische, bacteriologische en andere bestaansredenen zoeken ?
Was het de bedoeling van de Schepper van het universum en van alle levende wezens, om deze planeet te laten zwalpen in een zee van ziekten, zonder uitweg om te vluchten, geen hoop of gezondheidswetten? Het antwoord is een vastberaden NEEN. Dat veel christenen, met hun kennis van de Schepper en beschikkend over het Boek des levens, toch een achtergestelde gezondheid hebben, is een feit dat tegen de borst stoot.

Wanneer je “Waarom Christenen Ziek Worden” hebt gelezen, dan weet je dat er voor ziekte slechts 3 redenen kunnen genoemd worden die ziekte bijbels verklaren. Het “waarom” van ziekte en lijden is een vraag die christenen moeten beantwoord krijgen. Ik hoor te vaak dat het Gods schuld is… “als Hij bestaat”. Mensen willen met dié God niets te maken hebben…

Is het mogelijk dat christenen proberen hun identiteit te ontvluchten en dat zij moeite hebben om “geheel anders” te zijn ? Eigenlijk willen veel christenen niets liever dan opgenomen te worden in de massa en onopgemerkt hun leven vervolgen. De duivel lacht wanneer hij ziet hoe hij alle mensen in de hand heeft, door zijn listige veranderingen in de voeding, en hen maakt tot verslaafden en afhankelijken, zieken en gebrekkelijken… en het is Gods schuld ! Als het fout gaat is het Gods schuld !

Maar deze literatuur opent de ogen en moedigt aan om de Schepper te volgen in zijn unieke concept voor gezondheid en welzijn. 

Lees ook “Een nieuwe start” en “Natuurlijke Gezondheid”. 

Aan alle lezers, een gezegend eindejaar en nieuw begin.
Moge de Almachtige je Gids zijn, je wijsheid en kracht geven, je bemoedigen en steunen, je leiden op zijn wegen.

Vraag de bundel aan bij info@natur-el.org (gedrukt of digitaal)

Had je ook al de link in de rechterkolom opgemerkt van een prediking van Sacha Decouttere – Ben je er klaar voor?

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

2 gedachten over “Leven en dood stel ik u voor…”

 1. Dank je wel Stefaan. Ook voor jou en Riet en familie een prachtig nieuw jaar 2021.
  Het is een hele weg voor de mensheid om bewuster en wakker te worden. En het heeft tijd nodig, veel tijd. Maar er zijn grote veranderingen op de aarde bezig en ik geloof dat het uiteindelijk allemaal goed komt. Het Licht zal zegevieren.

  “In de stromen des levens,
  in de storm van daden
  golf ik op en neer;
  weef ik heen en weer!
  Geboorte en graf,
  een eeuwige zee,
  een wisselend weven,
  een gloeiend leven,
  zo werk ik aan de suizende weefstoel
  van de tijd en weef het levende kleed van de godheid.”
  Uit: Goethes wereldvisie, R. Steiner

  lieve groetjes nog,
  Monique

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: