Jesaja 42:9 Eindtijd profetie

.
Wat gisteren verteld is over morgen: Profetie – Spreekt En lost twijfel op…Het leven is een interessante bezigheid. Wat de dag van morgen brengt, daar hebben we vandaag nog weinig notie van. Het kan maar zo anders zijn dan wij zouden verwachten en dat hebben we het afgelopen jaar wel gemerkt…
Vandaag kunnen we plannen maken om ze morgen weer te mogen bijstellen. De toekomst is voor ons, als mens, in een zekere onzekerheid gehuld. 
De Bijbel beweert echter dat zij wél in de toekomst kan kijken. Wat de dag van morgen brengt is niet gehuld in duisternis, maar geopenbaard. Deze magnifieke claim maakt de Bijbel óf wel tot een hoopje samengeraapte fabels óf, indien zij dit kan waarmaken, tot wat zij beweert te zijn: Het Woord van God. 
Nu stelt de Bijbel niet dat zij een glazen bol van geluk is en dat eenieder die erin kijkt de mooiste van het land zal zijn. Daarentegen openbaart zij wel wereldgebeurtenissen waar ieder mens, ook u (!), mee te maken heeft. “Nieuwe gebeurtenissen kondig Ik aan; nog vóór ze aanbreken, laat Ik ze u weten.” En om te bevestigen dat dit niet zomaar uit de lucht komt vallen, is er voorgevoegd: “Wat ik vroeger voorzegd heb, is uitgekomen.” (Jes. 42:9) Met andere woorden, kijk naar het verleden, ook daar heb Ik gebeurtenissen aangekondigd nog voordat zij plaats vonden – en die zijn alle uitgekomen…
Dat geeft dus, aan de andere kant, de zekerheid dat gebeurtenissen die nog op stapel staan ook daadwerkelijk zullen plaats vinden. 
Overigens: dat geeft niet alleen een houvast – dat brengt ook hoop en vertrouwen naar de toekomst toe, juist in deze wanhopige tijden. Want waar gaat het naar toe in deze wereld? De Bijbel bespreekt onze bestemming en u bent van harte uitgenodigd om dat, voor ons aller welzijn, samen te bespreken.

Gelieve dit bericht te delen met ieder die belangstelling kan hebben. Wij vragen echter dit te doen met in gedachten wat Paulus leert in de brief aan de Korintiërs, nl. wij geven in geen enkel opzicht enige aanstoot, opdat onze bediening niet gesmaad worde (2 Kor 6:3)

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Eén gedachte over “Jesaja 42:9 Eindtijd profetie”

 1. Beste Stefaan,

  heel graag had ik de conferenties gevolgd over de eindtijd en heel de corona-crisis, en het teken van het beest…. maar ik kan niet zo goed lang op de computer kijken en zoomsessies volgen. Is het mogelijk om de conferenties achteraf op you tube of via een andere link te volgen??? Heel graag!!! Dank je, maria

  Virusvrij. http://www.avast.com

  Op vr 19 feb. 2021 om 17:11 schreef goed nieuws voor u :

  > stefaandewever posted: ” .Wat gisteren verteld is over morgen: Profetie – > Spreekt En lost twijfel op…Het leven is een interessante bezigheid. Wat de > dag van morgen brengt, daar hebben we vandaag nog weinig notie van. Het kan > maar zo anders zijn dan wij zouden verwachte” >

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: