Wilt gij gezond zijn

De algemene gezondheidstoestand van de westerse wereld is verontrustend. Terwijl veel burgers van ontwikkelingslanden lijden aan een gebrek aan voedsel en weinig controle hebben over hun welzijn, zijn die in rijkere landen nalatig geworden in het beheren van hun gezondheid. Miljoenen mensen zijn ongelukkig, te zwaar en voortdurend ziek, met een lagere kwaliteit van leven in vergelijking met eerdere generaties.

Hoe kan je zoiets verklaren, terwijl een leger van gezondheidswerkers toeziet op je conditie… Op iedere hoek van de straat vind je mogelijkheden en hulpdiensten om tussenbeide te komen als het nodig is… Wat ontbreekt er dan?

Een uitstapje naar de supermarkt is onthullend. Shoppers maken de ene verkeerde keuze na de andere. Winkelwagentjes zijn gevuld met “non-foods” boordevol suiker, opgebruikte en gebleekte granen, ongezonde vetten en overbewerkte voedingsmiddelen vol chemicaliën en vreemde ingrediënten. Maar daar zien we geen graten in. We gaan ervan uit dat de overheid over ons waakt, dat die niet zou toelaten dat er voedingsproducten op de markt zouden komen die ons schade kunnen toebrengen… En als het nodig is, wanneer we dan toch zouden getroffen worden door ziekte, dan is daar een medisch corps met ongeziene middelen en mogelijkheden zoals nooit gezien. En als niets mocht baten, ze hebben hun best gedaan…

Nog nooit waren er zoveel gezondheidsproblemen. De totale kosten van medische zorg is fenomenaal. Het verstikt bijna de mogelijkheden van de overheden om nog andere bestedingen te doen. .Ondanks dat al die instellingen de meest geavanceerde gezondheidszorg ter wereld bieden en mensen zelf geven een duizelingwekkende hoeveelheid geld uit aan hun gezondheid… Toch worden ze steeds ziek… waarom is dit?

Er zijn twee wegen voor de behandeling van ziekten

Er zijn twee tegengestelde concepten van de behandeling van ziekten. Het traditionele concept van ziekte is niet veel anders dan voodoo. Het enige verschil is dat “boze geesten” zijn vervangen door vijandige kiemen, bacteriën of virussen. Het traditionele concept is dat ziekte op onvoorspelbare wijze nietsvermoedende slachtoffers treft – dit zijn dingen die mensen ‘opvangen’. De taak van de moderne “medicijnman” is om het slachtoffer te redden door de kwaadaardige indringers (de kiem of het virus) te doden of te verdrijven met “magische” medische kracht uit het arsenaal aan naalden en voorschriften.

Het biologische concept maakt een uitzondering op traditionele symptomatische medicamenteuze therapie bij de behandeling van ziekten. Het is gebaseerd op onweerlegbaar bewijs dat binnendringende bacteriën of virussen niet de primaire oorzaak van ziekte zijn. Het is eerder een verzwakte weerstand, veroorzaakt door een gezondheidsvernietigende levensstijl. Bacteriën komen pas in de latere stadia in beeld. Ze helpen bij het beëindigen van organismen die geen sterke verdediging tegen hen hebben. Sterke immuniteit is gemeenschappelijk voor alle gezonde organismen.

Wetenschappers en biologen weten dat bacteriën altijd aanwezig zijn in onze omgeving, ook in een slapende toestand in alle organismen. Deze bacteriën zijn vrijwel altijd volledig onschadelijk als de natuurlijke gezondheid en weerstand behouden blijven. Ze zullen echter ingrijpen en het gastheerorganisme vernietigen zodra de vitaliteit en weerstand ervan verzwakken of afnemen.

In plaats van de symptomen te behandelen met medicijnen, legt het biologische systeem de nadruk op het vinden en corrigeren van de oorzaak van de ziekte. Daar wringt dikwijls het schoentje, want wat als ongeveer alles wat we eten en drinken en doen kan gezien worden als een (mede)oorzaak of een bijdrage levert aan de ontwikkeling of het onderhoud van een conditie? De resultaten zijn soms snel gerealiseerd. Andere keren duurt het langer voordat de resultaten verschijnen. In een notendop, de oorzaak-en-gevolgbenadering is succesvoller dan het behandelen van de symptomen.

Een goede gezondheid is een kostbaar bezit. Je moet het onderhouden. Anders verslechtert het. Traditionele leefgewoonten en omgevingen zijn vijandig voor een goede gezondheid. Tenzij u zich inspant om het te beschermen en te behouden, kan een goede gezondheid gemakkelijk verdwijnen, zelfs op jonge leeftijd. Gezien de juiste gewoonten en omgeving, is het lichaam ontworpen om zelfgenezend en natuurlijk gezond te zijn.

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Eén gedachte over “Wilt gij gezond zijn”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: