Lekkende Darm en gezondheid

LEAKY GUT SYNDROOM is het bewijs dat ons immuunsysteem is neergehaald. Het manifesteert zich met hersenmist. Dr. D. Gary Young, voorzitter van Young Living Essential Oils, meldt dat mensen met dit syndroom niet kunnen denken, hun geheugen niet kunnen vasthouden of zich niet kunnen concentreren. Ze zijn mentaal moe en hebben geen goed geheugen. Ze worden ouder en worden ziek terwijl ze niet ziek zouden moeten zijn. Geraffineerde, degeneratieve voedingsmiddelen, suiker en zout die in de darm terechtkomen, veroorzaken fermentatie omdat ze niet de enzymen hebben om het te verteren. Deze fermentatie met hoog zuur veroorzaakt perforatie in de darmvoering. Gassen dringen in het bloed en vervolgens naar de hersenen. Hierdoor ontstaat er een verhoogd toxisch niveau in de hersenen (oa ammoniak als restproduct van te eiwitrijke voeding).

Dit was vroeger duidelijk bij mensen van 70+. Dr. Young merkt op dat hij nu voorbeelden ziet van het lekkende darmsyndroom bij dertigers! Veel jonge mensen hebben tegenwoordig niet de mentale retentietijd of mentale nauwkeurigheid of herinnering. Deze trend naar het Leaky Gut Syndroom begint al vroeg met schoollunches en fastfood. Dr. Young stelt: “We hebben dit probleem vanwege ons gedevitaliseerde voedsel en ons gedenatureerde voedsel. Hiervoor nemen we alle additieven in het voedsel en alle chemische conserveermiddelen, de chemische kleurstoffen, de chemische smaakstoffen, de chemische kruiden, suikers en zout. De meeste mensen hebben tegenwoordig een zuurbalans. En ziekten broeden in een zure omgeving. Dit vreet door de darmwand en gassen nemen al deze chemicaliën per direct naar de hersenen.

We drinken chemisch water. We baden in chemisch water, we douchen in chemisch water. We eten chemisch behandeld voedsel. We ademen chemisch behandelde lucht in. Dan gaan we naar huis en wassen ons met chemisch behandelde shampoo! We spoelen onze mond met chemicaliën. Daarna doen we onze chemische aftershavelotion of chemische parfum en chemische deodorant op. En we vragen ons af waarom we een wandelende tijdbom zijn en waarom we vroegtijdig verouderen en sterven aan ziekten.” We verbruiken 4 tot 8 kg chemicaliën per jaar. Dit is de som van alles wat we wel in onze mond stoppen, maar niet tot het voedsel zelf behoort.

Onderzoek je huis en je ziet een bijna dagelijkse ophoping van stof en vuil. Daarom hebben we wasmachines en stofzuigers en luchtreinigers. En om aan dit dilemma toe te voegen … ons eten zit vol met additieven! Ons lichaam wordt een wandelende chemische fabriek waar gifstoffen zich ophopen door het vervuilde voedsel dat uiteindelijk ziektes veroorzaakt.

Als we een gezonde voeding van groenten, fruit, volle granen en peulvruchten (erwten, bonen) eten, produceert ons lichaam de vereiste chemicaliën die de functies van ons lichaam verbeteren. Maar blijkbaar is het te moeilijk om meer fruit en groenten te eten, en gebruiken we die liever in een pilletje.

Ron Price, een onderzoeksvoedingsdeskundige, merkt op: “Als we junkfood eten, zoals grote hoeveelheden dierlijke vetten en eiwitten, witte bloem, suikers, frisdranken, koffie en de verschillende op zuivel gebaseerde producten… hebben chemische fabrieken geen andere keuze dan het beste te doen wat ze kunnen met de grondstof die we aan hen geven. Dit alles leidt tot toxiciteit. Bovendien kunnen we onbedoeld en niets vermoedend tussen de 4 tot 8 kg per jaar aan schadelijke chemicaliën consumeren, door gebruik te maken van vooraf bereide voedingsproducten.

De combinatie van slechte voedingskeuzes en de toenemende inname van schadelijke chemicaliën resulteert vaak in de ophoping van ontlasting en slijm in de dikke darm. De gemiddelde volwassen dikke darm zou 1 tot 1,5 kg moeten wegen. In werkelijkheid weegt de gemiddelde dikke darm 5 tot 8 kg. Bij autopsies hebben artsen dikke darmen aangetroffen die tot 30 kg wegen!”

Dit extra dikke darmgewicht is opgehoopte, gefermenteerde, rottende ontlasting die extreem belastend kan zijn en een voedingsbodem voor ziekten. Daarom hopen de milieutoxines en het slechte voedsel dat we eten zich op in de dikke darm en worden we giftig in ons eigen lichaam. Dit kan leiden tot spijsverteringspijn, opgeblazen gevoel, gas, huidproblemen, vermoeidheid, parasietenplagen en nog veel meer. Nu vraag je je waarschijnlijk af, wat kan ik aan deze problemen doen?

Eigenlijk is het zeer eenvoudig maar omdat we van ons lichaam en van onze natuurlijke voeding vervreemd zijn, komt het soms als onmogelijk over… We zijn gewoon geraakt aan de glinsterende verpakkingen en de goed bestudeerde smaken… en het resultaat is dat wij niet meer zo bekoord worden door natuurlijk voedsel, tenzij we onze smaak terugleiden naar echte voeding…

De titel laat het al vermoeden… Er is echt en er is vals voedsel. Maar dit boek leidt je doorheen verschillende adviezen om je voeding “echter” te maken en je smaak af te stemmen op dat prachtige voedsel dat de Schepper voor zijn schepselen heeft aangewezen

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Eén gedachte over “Lekkende Darm en gezondheid”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: