De Wegen van de Wereld

Ik kreeg net een opmerking over het feit dat via GoedNieuws.org nu al verschillende weken na elkaar de nadruk schijnt te liggen op de gezondheidsboodschap. Dat is waar. Twee maand geleden heb ik dat ook zo aangekondigd, en niet omdat zoiets overbodig is, maar omdat ik net als George Malkmus van Hallelujah Acres (VS) zie hoeveel onwetendheid er in de christelijke wereld is over “Gods Wegen”.

Om die reden vertaalde ik een klein boekje “You Don’t Have to be Sick” (Je hoeft niet Ziek te zijn), waarvan ik hier de inleiding afdruk. Ik hoop dat zoiets je beter doet begrijpen waarom we nu al enkele weken aandacht geven aan levenswijze en voeding. Niet omdat het ons kan redden, maar omdat God daar ook iets over te zeggen heeft :

“Je weet wat ik bedoel, want als je bent zoals zowat elke andere christen, heb je op zijn minst een familielid of een vriend met een ernstig lichamelijk probleem waarvoor de zorg van een arts nodig is.

Ik zeg het niet graag, maar de kans is groot dat de persoon onder de zorg van deze dokter niet beter wordt. Sterker nog, te veel van onze dierbaren verslechteren vanwege de drugs-, snij- en verbrandings-benadering van de moderne geneeskunde.

Maar hoe zit het met de berichten die we bijna elke avond op het televisienieuws horen die verkondigen dat het huidige gezondheidszorgsysteem het beste ooit is? Hoor maar hoe de bijzondere ontwikkelingen in de verf gezet worden…

Fout.

We hebben geen gezondheidszorgsysteem – we hebben een ziektezorgsysteem en het is niet erg effectief.

 • Hartziekte is nog steeds de nummer 1 moordenaar
 • Kanker doodt mannen, vrouwen en kinderen in steeds grotere aantallen
 • Meer mensen ontwikkelen diabetes dan ooit tevoren
 • Artritis verlamt elk jaar honderdduizenden mensen
 • Auto-immuunziekten tieren welig

   En wat doet de medische wereld hieraan?

Zoals gewoonlijk houdt het zijn PR-machine goed geolied terwijl het hetzelfde oude deuntje zingt over nieuwe genezingen die net om de hoek liggen. 

De meesten van ons zijn opgegroeid met het horen van beloften over nakende geneeswijzen hiervoor en wondermiddelen daarvoor.

Maar waar zijn deze “geneeswijzen”?

Zijn de wondermiddelen die we zo vaak horen bezingen mensen daadwerkelijk aan het genezen? Of worden deze medicijnen enkele jaren later stilletjes uit de apotheek gehaald vanwege de schadelijke effecten die ze op mensen hebben?

 • Als de artsen echt de antwoorden hadden, waarom worden we dan zieker en zieker terwijl de kosten van de gezondheidszorg elk jaar hoger en hoger klimmen?
 • Als het medische systeem van de wereld echt werkte, waarom moeten steeds meer van onze kinderen dan Relatine slikken om een ​​schooldag door te komen? En hoe komt het dat kinderen die Relatine gebruiken vaak nieuwe en zelfs ergere problemen krijgen?
 • Als het huidige medische systeem echt werkt, waarom kunnen de dokters dan niet de vele mensen genezen die zijn gediagnosticeerd met ziekten als fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom en candidiasis?
 • Als het medische systeem van de wereld echt werkte, waarom krijgen steeds meer vrouwen de diagnose borstkanker terwijl prostaatkanker een epidemie is onder mannen?
 • Als het wereldsysteem echt werkte, waarom veroorzaken zoveel medicijnen (met hun vaak afschuwelijke bijwerkingen) dan zoveel problemen? In een artikel uit april 1998 in het Journal of the American Medical Association leren we dat meer dan 100.000 Amerikanen elk jaar sterven aan de bijwerkingen van deze door artsen voorgeschreven medicijnen, terwijl meer dan twee miljoen in het ziekenhuis moeten worden opgenomen.
 • Als het wereldsysteem echt werkte, waarom worden er dan volgens de uitgave van de Journal of the American Medical Association van 28 oktober 1998 jaarlijks naar schatting 180.000 mensen gedood door medische fouten die grotendeels niet worden gemeld?

Volgens hun eigen toonaangevende tijdschrift erkent de medische gemeenschap elk jaar bijna 300.000 sterfgevallen door medicijnen en artsen. Dit cijfer maakt het huidige wereldse medische systeem tot de op twee na hoogste doodsoorzaak.

Kortom, als we het beste gezondheidszorgsysteem in de geschiedenis hebben, waarom blijven mensen dan zo ziek en waarom zijn meer dan 90% van de gebedsverzoeken in onze kerken voor ziekte?

Omdat de Wegen van de Wereld niet Werken.

De Wegen van de Wereld blijven ons leiden op een pad dat wegleidt van God en de prachtige tuin waarin Hij ons oorspronkelijk plaatste, in plaats van terug ernaartoe.

Er is een andere manier, een betere manier om voor ons fysieke lichaam te zorgen, en dat is Gods manier. Ik heb deze methode meer dan 20 jaar geleden bij mezelf gebruikt om mijn darmkanker te genezen, en ik heb de afgelopen twee decennia ziektevrij doorgebracht terwijl ik de details verfijnde.

Als je ziek bent en je arts niet meer weet wat hij moet doen om je te helpen, hoef je niet naar een of andere ‘wereldberoemde kliniek’ te reizen waar ze duizenden dollars in rekening brengen voor gecompliceerde tests om een ​​diagnose te stellen van een ziekte waaraan ze dan waarschijnlijk niets anders kunnen doen dan je open te snijden, je te verbranden met straling of derivaten van giftige chemicaliën die in de Eerste Wereldoorlog werden gebruikt om soldaten te doden, in je bloedbaan te injecteren.

Maar al te vaak doen de geaccepteerde procedures van het Wereldse Denken voor ernstige ziekten meer kwaad dan goed.

Zie je, de mens heeft alles over ziekte ingewikkeld gemaakt. Van zijn Latijnse recepten en zijn scanmachines van een miljoen euros tot zijn wetenschappelijke studies en dubbelblind onderzoek… De zoektocht van de moderne geneeskunde naar de waarheid heeft ons alleen maar dieper in de jungle van onwetendheid geleid.

Tot daar de gedeelte van de inleiding uit “Je hoeft niet Ziek te zijn”, van pastor George Malkmus. Heb je zin om ook de rest te lezen, dan kan je dit boekje in pdf aanvragen via info@natur-el.org voor een vrijwillige bijdrage in de kosten; Het is een onderdeel van onze Module C/ gezondheid en christelijk leven, waarin honderden andere e-boekjes te lezen zijn – over gezondheid – levenswijze – geestelijke groei… De ganse Module kan aangevraagd worden voor 20 euro deelname in de kosten.

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Eén gedachte over “De Wegen van de Wereld”

 1. Laten we bij ziekte eerst gaan zoeken naar de oorzaak.
  Alle ziekten bestaan uit oorzaak en gevolg.
  En daarnaast, genezing zoeken bij onze Hemelse Geneesheer, doormiddel van het lezen en gehoorzamen van Zijn Woord, de Bijbel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: