Voordracht

Gezondheid waarderenVerleden jaar werd ik uitgenodigd door een seniorengroep voor het verzorgen van een voordracht ‘Gezond de winter door’. Ik begon daar met het uitleggen van een paar basisprincipes en algemeenheden over het realiseren van een goede gezondheid – de beste bescherming tegen ziekte, ook in de winter. Nadien besprak ik de rol van voeding bij verkoudheid en ontstekingen. Nadat de pauze was verstreken en het vragen-uurtje naar zijn einde liep, stelde een dame de vraag wanneer ik nu eindelijk over Positief Denken zou beginnen te spreken, want zo was het ook aangekondigd op de uitnodiging van de organisatie. Dat was natuurlijk een spijtige vergissing. Blijkbaar was er binnen het bestuur een misverstand ontstaan over het gekozen thema en was men vergeten dit aan ons te laten weten. 

Ik heb me dan verontschuldigd, maar heb er toch op gewezen dat elke situatie – ook deze – mogelijkheden geven om je te oefenen in positief denken. 

“Ja”, zei één van de deelnemers, “nu zullen we wel positief kunnen denken, want als we alles horen wat u daar zegt, schiet er niets meer over van al die dingen die het leven nog een beetje de moeite waard maken. U neemt ons al onze pleziertjes af. U laat geen spaander heel van al die dingen waar een mens gewoonlijk van geniet. Ik heb op het punt gestaan om hier weg te gaan, want daarvoor ben ik hier niet gekomen…”

Om te beginnen neem ik aan niemand iets af. Ik wijs er op dat alles wat wij doen, ook de manier waarop wij ons voeden, gevolgen heeft. Als wij een gezonde oude dag willen – een positief doel –  is het nuttig om daar een positieve attitude tegenover te ontwikkelen. 

Gezonde voeding is minder saai dan je denkt. Misschien moeten wij soms ons idee over ‘lekker’ eens herzien…

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: