Sluit je ogen

groot is uw trouw

advies : “Sluit je ogen voor genezing” – Dat is de raad die Dr. Bernarr Zovluck geeft aan iedereen die ziek is. 

Zeker op deze plaats kan zo een titel verdacht zijn “Sluit je ogen”… en daarop volgt de vele zaken die niet mogen gezien worden. Maar het gaat om genezing. We publiceren dit artikel omdat het mensen kan inspireren om in ziekte te doen wat tot genezing strekt. We hebben van alles meegemaakt: mensen die ziek in bed televisie kijken, de hele dag aan het telefoneren waren, aan het studeren gingen om niet achterop te geraken ondanks ze zich maar met moeite konden concentreren… Iemand van hen zei “maar ik voel me niet ziek”… Wat doe je dan eigenlijk op dat ziekenbed? De waarheid was dat die persoon kanker had en door de vele stimulaties en medicijnen niet voelde hoe hij er werkelijk aan toe was. Ik begrijp het, er zijn zo van die ziekten die ergens in je lichaam plaats vinden, zonder dat je er veel van voelt, en toch zijn die je systeem aan het ondermijnen. Maar het volgende is toch nuttig : NIETS doen voor genezing: niet eten, zoveel mogelijk rusten, niet telefoneren, niet piekeren, je op geen enkele manier vermoeien met zintuiglijke , fysieke of mentale of zelfs vertering-activiteiten. Alleen rusten en op tijd water drinken. 

“Als je ziek bent en je wil beter worden,  sluit je ogen en houd ze zoveel mogelijk gesloten. Het sluiten van je ogen geeft je hersenen en geest rust. Een elektrisch ritme start zo snel de ogen gesloten zijn. Dit ritme dient om de elektrische ladingen van de hersenen te zuiveren. 

Als je ziek bent, ben je grotendeels gedevitaliseerd  en geënerveerd door overactiviteit, overmaat, stimulatie en emotionele overprikkeling. Sluit je ogen om ieder deel van je lichaam volledig  tot rust te laten komen.  Als je ogen gesloten zijn ben je in complete rust. De lichaamsenergie wordt opgefrist, de cellen vernieuwen zich aan een hoger ritme, het weefsel wordt intenser gereinigd, de organen krijgen de kans om hun afvalstoffen uit te zuiveren en worden weer klaargemaakt voor een hernieuwde activiteit. 

Het lichaam ziet genezing als een prioriteit boven andere functies die het ondergeschikt maakt. Met bijkomende slaap en/of tijd waarbij je je ogen gesloten houdt, zal het genezingsproces beter en dieper verlopen. Als je je niet goed in je vel voelt, wegens één of andere aandoening, mag je er zeker van zijn dat hoe meer slaap en rust je kan nemen, terwijl je je ogen gesloten houdt, hoe sneller je zal genezen. Dat is het belangrijkste wat je voor jezelf kunt doen. Alle dieren en babies weten instinctief dat ze hun ogen moeten sluiten om zich beter te voelen.”

“Het gevecht tegen kanker” : een onlogische oorzaak

De voorzitter van het artsencommitee voor verantwoordelijke geneeskunde, Dr. Neal D. Barnard, had in 1994 het volgende te vertellen in het Knight-Rider nieuwsrapport :

“Het winnen van het gevecht tegen kanker betekent dat we ernstig moeten werken aan het voorkomen van de ziekte. Dat betekent dat de alle gouvernementele programma’s die de tabaks- en vleesconsumptie aanmoedigen of bevorderen moeten beëindigd worden. Er moeten striktere limieten komen op de aanwezigheid van toxines. Verder moet aan de bevolking geleerd worden dat onze beste wapens tegen kanker niét onze testtubes en medicijnen zijn, maar onze messen en vorken”

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: