Knipperend Oog

houvast-banner-positief

Als er een stofje in je oog zit, probeer je dit eruit te halen.  En je bent opgelucht als dit gebeurd is.

Als een splinter in je vinger steekt, dan haal je die eruit.  Zo rap mogelijk.  Waarom zou je nog een paar dagen wachten en met pijn lopen.  Dat vind je toch te gek.

Als er onkruid tussen je bloemen of groenten opschiet, dan haal je dit eruit.  Radikaal.  Of anders groeit dit sterker op en verstikt het je mooie planten.

Een negatieve gedachte is alles te samen.  Ze begint als een stofje dat je geluk vertroebelt, ze doet aan als een pijnlijke splinter in je gedachteleven en ze wordt echt onkruid, dat je innerlijk leven wil overwoekeren.  Haal dit onkruid eruit ! Radikaal ! Zonder te wachten. Stop ermee zo te denken. Maak een betere keuze door je naar betere dingen te leiden. 

Als de negatieve gedachte er eenmaal uit is, kom je er nooit meer op terug. Je gaat er nooit meer tegen strijden, maar je laat het gerust. Het is van belang dat je er radikaal mee breekt en er nooit op terug komt. Bekijk alles rustig. Waarom zou je je druk maken ? Wat brengen zorgen bij aan het leven ? 

Knipper met je oog en kijk de andere kant op. Oefen je in gezonde, genezende, gelukkig makende gedachten. Pluk de geestelijke vitamines en deel ze uit. Het positieve moet rollen, van hand tot hand gaan,  gedeeld worden… en het vermeerdert, net als de broden in de korven… Hoeveel je ook deelt, op het einde is en blijft de oogst groot. Dus,… kan je blijven geven ? Natuurlijk, want je wordt niet arm van vriendelijk zijn, van blijdschap en geluk. Je geestelijke bankrekening wordt alleen maar groter door het beleven van een goede innerlijke houding. Negatieve gedachten groeien gestadig.  Ze maken je ongelukkig, brengen wrevel en ergernis, zenuwachtigheid en slapeloosheid, verbittering en pessimisme, kommer en zorg.  Ze maken je ziek.  Reken daarom zo spoedig mogelijk met hen af.  Zeg “Stop !”. 

De wereld lijkt als één grote akker, waarop allerlei zaad opgroeit. Het onkruid groeit op, samen met de goede planten… en alles wacht op de oogst. 

positief negatief

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: