Daniël – ook nu

Moed durf, gaan voor de waarheid, visie, overtuiging.

HV waarheidAngst om jezelf te zijn?

T.C. Fry

Misschien herhaalt u het refrein :

Bang om een Daniel te zijn

Bang om alleen te staan….

Bang om meer inzicht te krijgen

Bang om voor uw mening uit te komen…

Als er in u maar een heel klein beetje moed zou zijn, zou je jezelf aansporen om een moderne Daniël te zijn. En je hoeft daarbij niet eens alleen te staan. We kunnen – als we dat willen – duizenden Daniels laten opstaan. 

In jou leeft zonder twijfel een sprankel van de moed die je de kracht geeft om te leven naar wat je weet wat goed is voor jezelf. Met overleg, inzicht, studie, en geheel eerlijk met de levenswetten zal je doen wat je moet doen. 

Je zult persoonlijke uitmuntendheid op alle vlakken als je doelstelling nemen. Je zult er naar streven om je dierbare kennissen te helpen : door hun ogen te openen en hen te leren dat er een wet bestaat van oorzaak en gevolg, dat er Levenswetten zijn die de krijtlijnen bepalen waarbinnen het leven verloopt. Je zal mensen helpen op weg naar de Natuurlijke Hygiëne, zodat ze hun leven leiden op een weg van “gerechtigheid”. 

Als een moderne Daniël zal je niet geprikkeld worden door onrechtvaardige verleidingen. Je leven zal op veel vlakken een voorbeeld zijn voor je omgeving. Je wordt een levend bewijs van het grote geluk dat hier op deze planeet kan beleefd worden. Zelfs al is dit de hemel niet, zelfs al is het op deze planeet niet helemaal in orde… toch wordt het veel mooier als de mensen leven naar de kennis die ze hebben, zonder de angst om belachelijk gemaakt te worden, zonder de angst om uit de toon te vallen. Hun angst maakt plaats voor liefde voor de waarheid. Laten ze hun visie uitdragen met respect : het respect dat ze hopen te oogsten… en ze vinden vele bondgenoten.

Bang om als Daniel te zijn ? Bang om alleen te staan…?  Als het je allemaal klaar is, dan maak je een groeiproces door. Naarmate het je duidelijk wordt en je overtuigd wordt van het belang voor jezelf en voor iedereen die zichzelf in goede conditie wil behouden, zal je gewoon doen wat je hart en je verstand je ingeven. Als GezondheidsOpvoeder zal je met grotere overtuiging kunnen vertellen wat de natuur voor je doet. 

Zijn als Daniël doet geen pijn. Het vraagt alleen een grote consequentie en vasthouden aan de kennis die men heeft verkregen. En dan oogst men ook de waardering die iets waard is. Eerst is er het bewerken van de grond, het zaaien en verzorgen. Oogsten is het resultaat. Veel mensen wachten om te zaaien omdat ze eerst willen oogsten. Welke verschrikkelijke vergissing !

“Ik ben vaak bang geweest. Maar ik gaf er niet aan toe. Ik deed gewoon alsof ik niet bang was en de angst verdween meteen. De angst is zelf bang en trekt zich terug als men ertegen ingaat.”  –  T. Rooseveldt

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: