Vervalsingen

Op basis van het Woord van God, weten we dat deze aarde niet ouder dan 6000 jaar is. Maar voor veel mensen die geen geloof hechten aan Gods woord, of voor zij die misschien ervan uitgaan dat God niet bestaat… is de wereld miljoenen jaren oud. Ik heb het enkele dagen geleden nog gehoord. De primitieve mens die het vuur gebruikte, dat zou al 2 miljoen jaar zijn… Het kan zijn dat ze je vertellen dat je bent voortgekomen van een aap. Wat mij betreft, ik kom niet voort van een aap – maar als jij wil geloven dat je afstamt van een aap, dan kan ik daar niet veel aan veranderen. Elke keer als die mensen naar de dierentuin gaan, moet dat zoiets zijn als een familiereünie. Dat ik niet voortkom uit een aap, weet ik, omdat de Bijbel me dat zegt. 

De aarde is zesduizend jaar. Hier in Europa kennen we oude gebouwen. We zeggen van een huis of gebouw dat 100 jaar is, dat het oud is, en een gebouw dat 200 jaar is dat het zeer oud is. Ook het bouwen ervan nam veel tijd in beslag.

Ik las dat ze aan de St. Rombauts-kathedraal drie eeuwen hebben gebouwd. Met de moderne middelen zou dit amper een paar jaar duren.

Maar er zijn ook de tempels in Griekenland, de Piramides in Egypte…

Het zijn allemaal deeltjes van die geschiedenis van zesduizend jaar. 

De bouw van al die constructies nam tientallen, soms honderden jaren in beslag. Maar op een gegeven moment in de geschiedenis begon alles sneller te gaan. Ineens kwam de hele machine van de technologie en de verandering in beweging en er was geen houden meer aan. 

Rond 1900 waren er de eerste vluchten per vliegtuig, maar het duurde nog tientallen jaren voor reizen of vervoeren per vliegtuig een algemene regel werd. De ouders van de meesten onder ons hebben wellicht nooit een stap op het vliegtuig gezet. 

Het is maar één van de vele zaken die de voorbije 100 jaar in een razend tempo zijn veranderd. Het raakt elk aspect van ons leven : auto’s telefoon, televisie, computer, technologische veranderingen… Zelfs als ieder onder ons even gaat kijken naar de veranderingen die plaats vonden in ons eigen leven. Toen ik een jaar of 8 was kochten mijn grootouders een televisie. Zwart-wit. Dat was een wonder. Daar waren vaak storingen op en het beeld werd regelmatig onderbroken met ‘Even Geduld’. Tien jaar later kochten mijn ouders een kleurentelevisie. Er reden in die tijd nog niet zoveel auto’s. In de zomer was het burenreünie op de straat en mensen zaten met hun stoel buiten en maakten een praatje met de overkant. Telefoneren was een luxe zaak. En je moest ook geduld hebben met het vormen van je nummer : de nullen en negenen moesten eerst de hele cirkel rond, voor je het volgende cijfer kon ingeven… Je had al wat meer geduld nodig. En toen kwam 30 jaar geleden de computer in ons leven, en hij werd steeds belangrijker. Zo belangrijk zelfs dat om te weten of het mooi weer is buiten, je moet kijken naar je schermpje. 

We zouden het vergeten, we passen ons zo snel aan aan de veranderingen in de technologie, maar het is niet altijd zo geweest. De laatste honderd jaar zijn een lawine van veranderingen geweest, maar in de 5900 jaar voordien, hebben de veranderingen elkaar maar traag opgevolgd. 

En in die versnelling van de tijd, ziet Satan een signaal voor het korter en korter worden van zijn tijd en hij doet alles om ons een rad voor de ogen te draaien. 

Het feit is, dat wanneer je het werk van de satan ziet, hij namaaksels en verdraaiingen heeft voor alles. Werkelijk voor alles.
Denk aan bv. Halloween (van All Hallows’eve) de avond of aanvang van de dag der heiligen, maar in feite gaat het enkel nog over duivelse dingen. Het begon ermee dat kinderen zich gingen aankleden als kleine demonen, met een wit laken over zich en uitgesneden ogen en iets ludiek uitvoerden als spookjes. Tegenwoordig verkleden ze zich als monsters met demonische symbolen en karakters. Een dag die bedoeld was om iets goed te zijn, is tenslotte iets kwaadaardig geworden. 

Denk bv. ook aan de 25e december – de herinnering aan de geboorte van Christus. Het is zeker zo dat deze datum als geboortedatum voor Jezus niet correct is, want de herders waren met hun schapen in het veld. Dat is ook in Israël winter en in die tijd is er geen begroeiing op de bergen en is het zeer koud op de hoogten. Maar laten we aannemen dat we Kerstmis zijn betekenis geven, door de geboorte van Jezus te gedenken en God eer te bewijzen om dit geschenk aan de wereld. Maar de duivel heeft er een karikatuur van gemaakt en er iets in de plaats gesteld. Het gaat niet meer over Jezus, maar over een vervanger, nl zijn tegenstander, Santa Claus of de kerstman. Welke kleuren draagt hij ? Rood en wit, is het niet ? Dat zijn de kleuren van Christus. Christus vertegenwoordigt het wit voor zijn zuiverheid, het zondeloze leven en de bereidwilligheid om zijn leven op te geven en het rood het bloed dat werd vergoten aan het kruis. Als je er alle liedjes en de hele symboliek van Sinterklaas of Santa Claus op napluist, kom je tot ontstellende vaststellingen over die Santa. In liedjes en gedichten, worden aan hem ongeveer alle karaktertrekken die zo eigen zijn aan God, toebedeeld.  Hij weet alles, je zitten en je opstaan, of je goed bent of slecht… Liedjes spreken van een Sinterklaas die in 1 nacht de hele wereld afreist en alles over je weet. Alleen God weet alles over alle mensen op alle momenten. Maar hier is een plaatsvervanger die alles weet over alle kinderen.  “Hij weet of je goed was of slecht” is vervat in de alwetendheid van God.

SANTA – SATAN  = zelfde letters

Satan heeft zijn namaaksels, om de mensen af te wenden van de ware dingen. Hij schept twijfel in de echte dingen. 

De Satan heeft tal van vervalsingen. Als het maar even aan God doet denken, verdraait hij het en maakt er iets van dat zonder dat je het merkt naar hem leidt.  Hij verdooft de mensen op vele manieren. Hij zorgt dat ze geen tijd hebben om zich vragen te stellen, of te suf zijn om zich met andere dingen dan de materiële bezig te houden. 

Maar de tijd gaat razendsnel vooruit, en het is mijn gebed dat je in deze tijd het echte van het valse kunt onderscheiden, dat je de moed hebt om keuzes te maken, ook als die keuzes consequenties met zich meebrengen. Elke dag brengt ons dichter bij Jezus’ wederkomst. Ben je er klaar voor? Zesduizend jaar voor de mens – het sabbatsmillennium bij God – om de wonden te genezen, om de tranen van de ogen af te wissen, tot de stad van Salem zal neerdalen op de nieuwe aarde, waar vrede en gerechtigheid zal wonen.

“Meer dan 30 jaar geleden schreef George Vandeman het boekje “Hamers in het vuur”. Ik weet niet wat er je bij zo’n titel door het hoofd gaat, maar wanneer ik op internet zoek op “hamers en vuur”, kom ik terecht bij het ambacht van smid en gereedschap. 

De wereld waarin wij leven, wordt vaak vergeleken met een smidse. Ik weet niet wat je daarbij voor de geest komt, maar als het zo is, dat door de bewerking uit het ruwe ijzer, prachtige voorwerpen worden gesmeed, zal dit beeld geen correcte weergave zijn van wat ik bedoel, alhoewel. In Hamers in het vuur wordt de strijd beschreven die wij hier op aarde strijden. Het boekje kost 1 euro + verzendkosten : 

Hamers vuur kaft

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: