Als de Heiland mijn Gast wilde zijn?

In deze editie heb ik maar een klein voorstel, iets wat elke mens regelmatig zou moeten doen: zichzelf onderzoeken… Het is al een mooie oefening als je je voorstelt dat Jezus aan je deur staat, en je doet open…

Zou ik Hem dan met open armen aan de deur begroeten? Of zou ik me moeten verkleden, voordat ik Hem binnen kan laten? Of een paar tijdschriften verstoppen en er betere lectuur voor in de plaats leggen?

Zou ik mijn wereldse muziek door goede vervangen? Zou ik trots zijn op de dingen die aan de muur te kijk hangen? Of zou ik het een en ander uit willen leggen en allerlei excuses maken?

En als de Heiland een paar dagen met me doorbracht, zou ik dan zeggen wat ik altijd zeg? Zou het leven voor mij gewoon doorgaan? Zou ik Jezus meenemen waarheen in van plan was te gaan? Of zou ik mijn plannen voor een paar dagen wijzigen? Zou ik blij zijn als Hij mijn naaste vrienden ontmoette? Of zou ik hopen dat ze wegbleven tot Zijn bezoek voorbij was?

Zou ik blij zijn als Hij steeds zou blijven? Of zou ik me opgelucht voelen als Hij tenslotte wegging? Laat ik proberen er precies achter te komen hoe ik zou zijn, als de Here Jezus persoonlijk kwam om een poosje met mij op te trekken.

De Bijbel roept ons op om onszelf te onderzoeken ‘of we nog in het geloof zijn’, want anders zijn we verwerpelijk.

Graaf Zinzendorf mediteerde ooit bij een schilderij van de gekruisigde Christus. Onder het schilderij hing een bordje: “dit heb Ik voor u gedaan, wat hebt gij voor Mij gedaan?” Bij deze meditatie werd hij zo verdrietig en kwam heel zijn leven hem voor de geest. We zouden dat eens meer moeten doen, mediteren bij het grote offer die een schuldenloze Jezus heeft gebracht omdat wij zouden kunnen leven. Dat kan ons helpen om te leren leven in het voetspoor van de Heiland, die zelfs op het kruis bad voor zijn bespotters.

“Niemand heeft ooit God gezien; de eniggeboren Zoon, Die in de schoot van de Vader is, Die heeft Hem ons doen kennen.” Johannes 1:18

 

Kruis2

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: