De Samenzwering

Satan hield een wereldwijde conferentie voor demonen. In zijn opening zei hij: “We kunnen de christenen er niet van weerhouden om naar de kerk te gaan. We kunnen ze er niet van weerhouden in hun Bijbel te lezen. We kunnen ze zelfs niet weerhouden, om een intieme relatie met hun Verlosser te hebben. Zodra ze Jezus aannemen, is onze macht over hen verbroken. Dus laat ze naar de kerk gaan, laat ze hun maaltijden hebben. Maar zorg er voor dat ze geen tijd hebben om te bidden. Geen tijd om een relatie op te bouwen met Jezus.”

“Dit is wat ik wil dat jullie doen”, zei de duivel. “Leid ze af van hun pogingen om hun Verlosser te bereiken, en blijf dat volhouden”.

Hoe moeten we dat doen? vroegen zijn demonen.

Houd ze bezig met het nutteloze van het leven, en verzin verschillende dingen om hun gedachten ervoor te sluiten, antwoordde hij. Verleid ze om maar te blijven kopen en te lenen. Overtuig de vrouwen ervan om ook veel uren te gaan werken. En de mannen om 6 of 7 dagen per week te werken; 10-12 uur per dag. Zodat hun leven leeg blijft.

Laat ze geen tijd over hebben om met hun kinderen door te brengen. Zodat hun familie uit elkaar valt en ze in hun huizen geen rust vinden van het dagelijkse werk. Stimuleer hun gedachten zoveel, zodat ze die stille stem niet zullen horen. Leer ze om de stilte te haten, ze vervelend te vinden. Verleid hen daarentegen om naar de radio, cassette of CD te luis- teren naar niet-christelijke muziek, terwijl ze onderweg zijn of gewoon thuis. Laat ze thuis en op het werk ook naar de TV en computers

kijken, naar alles wat de wereld biedt. Dit zal hun gedachten vertroebelen en verwarring stichten, zodat ze breken met de eensgezindheid in Christus.

Leg tijdschriften en nieuwsbladen op de tafels waar ze koffie drinken. Overstelp hun gedachten 24 uur lang met het nieuws. Val binnen op de momenten dat ze langs de reclameborden rijden. Laat hun mailboxen volstromen met mailtjes, bestelcatalogi, verhalen van mensen hun tegenstrijdigheden en laat ze deelnemen aan die praatbarak. Elke verleiding in de nieuwsbrieven mag je gebruiken. Bied hen aan om nieuwe, gratis producten/diensten te kopen die ze valse hoop geven. Maak gebruik van de menselijke nieuwsgierigheid en driften en prikkel ze met obscene plaatjes en illusies.

Laat mooie modellen zien in tijdschriften en op de TV zodat de mannen geloven, dat schoonheid van buiten het allerbelangrijkste is. Dat ze daardoor ontevreden worden over hun vrouw, zodat ze alle twee moe zullen zijn om elkaar lief te hebben. Geef vrouwen hoofdpijn, zodat ze hun mannen niet de liefde kunnen geven die ze nodig hebben. De mannen zullen dan andere vormen van liefde gaan zoeken.

Hun families zullen dan snel uit elkaar vallen!

Geef ze de kerstman zodat ze hun kinderen niet meer leren over de werkelijke betekenis van christus’ geboorte. Geef ze een paashaas, zodat ze niet meer praten over de opstanding van Jezus, en dat Hij de dood heeft overwonnen. Zelfs als ze tijd voor ontspanning hebben laat ze dan buitensporig zijn, zodat ze uitgeput thuiskomen. Houd ze druk bezig om ze te weerhouden om van de natuur, Gods schepping, te genieten. Laat ze daarvoor in de plaats naar pret- parken gaan, naar sportevenementen, concerten en bioscopen.

Houd ze bezig!

En als ze zoeken naar spirituele vriendschap/omgang, zorg dan dat er over hun gepraat/geroddeld wordt zodat hun geweten bezwaard is met al die problemen. Geef ze zoveel goede dingen in het leven dat ze geen tijd hebben om naar de kracht van Jezus te zoeken. Ze zullen al snel alles op eigen kracht willen doen. Ze zullen geloven dat ze hun gezondheid en familie aan hun eigen werk te danken hebben.

Het zal werken!
Zeker .. het zal werken!

Het is een plan!
Demonen proberen overal christenen te overstelpen, zodat ze te weinig tijd hebben voor hun gezin en voor God. Zodat ze geen tijd hebben om andere mensen over Jezus te vertellen. Ik denk dat de vraag is, heeft de duivel succes met dit plan? Jij bent de rechter!

Betekent druk zijn:

  • Ben
  • Even
  • Zoet
  • Ingevolge
  • Glitter

Satan zorgt ervoor dat hij je aan de haak krijgt. Hij heeft veel ervaring in het verleiden, in het afleiden, in het misleiden…

Ooit probeerde hij Jezus te doen struikelen, maar Jezes sprak “Er staat geschreven”. Gods woord is de beste verzekering tegen de aanvallen van de duivel.

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: