Voeding, zo eenvoudig als de Schepper het kon maken

Je had het al gelezen over het aardappeldieet, maar ik wou je nog een ander superfood voorstellen, sinaasappels en hoe het mogelijk is om daarop te overleven – en meer dan dat.

HET SINAASAPPELDIEET De meeste mensen realiseren zich niet dat de meeste vruchten compleet zijn, en dat men ze kan eten zonder het risico op tekorten. Natuurlijk houden slechts weinig mensen zich aan zo een beperkte voeding als slechts één soort fruit of groenten. Nochtans zijn er voorbeelden van mensen die het deden en als je gaat rekenen kom je tot de conclusie dat een dergelijk menu alle voedingsstof fen bevat die nodig zijn. Een man in Florida leefde 6 jaar enkel op sinaasappels. Het is een voedingswijze die wellicht niet aan iedereen besteed is, maar deze man doet het en er zijn meer voorbeelden van dergelijke voeding.

BANAAN- OF MANIOK DIEET Bepaalde tropische stammen leven op niets anders dan een mono dieet van bananen of maniok. Maniok bevat weinig eiwitten (0,3%) en diegenen die niets anders eten krijgen hierdoor hoogstens 15 gram eiwit per dag. Veronderstellend dat Pauline Stevenson genoeg aardappels eet om 1200 calorieën per dag te hebben, moet ze ongeveer 2 kg per dag eten. Deze hoeveelheid bevat ongeveer 40 gr eiwitten, waarvan de biologische waarde hoger ligt, genoeg om de geciteerde ervaringen te veroorzaken. Ze krijgt 400 mg vit C, ongeveer 15 maal wat we nodig hebben.

Aardappels bevatten zeer weinig vit A, en aan verschillende mineralen moet ze een “tekort krijgen. Maar gezien de voorgeschreven dosissen 2 tot 10 maal meer dan de eigelijke behoeften omschrijven, kunnen we vermoeden dat een lage dosis vit A, calcium en vet voldoende is om de menselijke behoeften te voldoen.

Vijfhonderd calorieën aardappels wegen 2000 gram en bevatten slechts 2 gram vetzuren.

De gekookte aardappels zijn voeding van derde categorie zelfs bij lichte kookmethoden, maar ze zijn in ieder geval beter dan de meerderheid van de conventionele voedingsproducten overal ter wereld.

Er zijn verschillende vruchten van de eerste orde

Druiven

Bananen (rijp in het land van herkomst)

Vijgen, enz.

Deze zijn compleet en beter dan aardappels.

Alle vruchten zijn compleet, het maakt niet uit welke , het is te zeggen: ze bevatten alle voedingsstoffen die we werkelijk nodig hebben, vooral gezien van uit het vermogen van het lichaam om verschillende voedingssamenstellingen te recycleren.

Wanneer men een variatie aan fruit eet, en ook een paar groenten, verschillende pitten en noten, dan is men zeker dat men een superieure gezondheid heeft en een voedingswijze te die bijdraagt tot het welzijn.

In de werken van Albert Mosséri kunnen we in verschillende oude nummers van zijn tijdschrift het verhaal lezen van verscheidene mensen die uitsluitend aardappels aten, en allen zwaar werk deden Verder kan je ook in zijn boek La nouriture Idéale & les Combinaisons Simplifiées het verhaal lezen van de bewoners van Nieuw Guinea die op 2000m hoogte leven en die zich enkel voeden met aardappelen die op verwarmde stenen zacht gekookt worden. Dit volk heeft een excellente gezondheid en de bevolking werkt zeer hard.

“Het is niet het voedsel dat voor je leven van tel is, maar het Leven in je voedsel.” – London Health Centre

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: