Prioriteiten

Dingen op de eerste plaats zetten

In ons project om in beweging te komen om de duivel niet de kans te geven om overwinning na overwinning te halen in mensen hun leven – door hen te misleiden tot het voedsel dat hij aanbiedt en ons weg te leiden van het voedsel dat God heeft geschapen voor menselijke voeding, gaan we vandaag een eerste etappe schetsen van wat je kunt doen. Ik heb het ooit allerlei namen gegeven, maar laten we het houden bij de “Prioriteiten”. Dat kan voor iedereen verschillend zijn, afhankelijk van je gewoonten, voorkeuren, keuzes… van vandaag. Maar het doorloopt twee terreinen : zaken die je niet meer zou moeten doen en dingen die je juist wel zou moeten doen (eten).  

Ieder mens kan elke beslissing nemen die hij wenst met betrekking tot het welzijn. Maar elke beslissing die wordt genomen zal een invloed hebben op de uitwerking. Laat me helpen bij het inventariseren van je fysieke en spirituele gezondheid en enkele top-items schetsen die ik persoonlijk nuttig vind. 

Zorg eerst voor je Eeuwige Bestemming 

Deze uitspraak lijkt misschien ongebruikelijk. Maar denk na: wat is je uiteindelijke doel in het leven? Misschien is die vraag eenvoudig te beantwoorden. Maar hier is de volgende vraag: Wanneer je dat doel bereikt… en sterft… wat is de volgende stap? Je leeft misschien 80 tot 85 jaar op deze aarde… maar wat nu?

Als je geen zeker en positief antwoord hebt… is het duidelijk dat je niet weet dat je het eeuwige leven kunt hebben! 

De beslissing over waar je dat eeuwige leven doorbrengt, ligt bij jou… niet bij je vrouw, niet je man, niet je priester, niet je predikant. Alleen jij kunt die beslissing nemen. Je zult eeuwig leven hebben, hetzij in de hemel of je einde vinden in de hel. Sommigen denken dat het een joke is: “Mijn hel is hier op aarde!”. Maar dat is ver van de waarheid! Zo’n 2000 jaar geleden stierf Jezus Christus aan het kruis op Golgotha, zodat je eeuwig leven kunt hebben. 

Er is geen beslissing nodig om naar de hel te gaan. Maar om naar de hemel te gaan, is een persoonlijke beslissing van jouw kant.

De eerste richtlijn die je nodig hebt is zeker zijn van je Eeuwige Bestemming. Niets mag dat in gevaar brengen. Jouw relatie met Jezus en God staan op de eerste plaats. Als dit voor jou een houvast is, zou dat als een helende zalf op je emoties zijn die je zal helpen naar een gezond, gelukkig leven. 

Ten tweede – Elimineer slechte voedingsmiddelen uit je voeding. 

Vervang slecht voedsel door goed voedsel, zoals meer verse groenten en fruit en volle granen.

Verminder je suikerinname in alle vormen. Bestudeer alles wat in je voorraadkast zit op suiker. Vermijd brood en koeken, gebakken met witte bloem. Doe alles wat je kan om overdreven verwerkte of gekookte voedingsmiddelen te elimineren. Eet minder vlees. Dat kan een uitdaging zijn als je in een bejaardentehuis of serviceflat met bediening woont, of wanneer je aangewezen bent op bereide maaltijden. Dat kan gemakken bieden, en het kan zijn dat het voedsel voor jou aantrekkelijk lijkt, maar het kan een bron van voedingsrampen worden. De hele wereld lijkt gespecialiseerd te zijn in voeding zonder voeding, en het kan nauwelijks verbazen dat er zoveel ziekten zijn en dat er zo geweldig veel wordt geleden.

Onder de voedingsmiddelen die ze serveren die een goede gezondheid in de weg staan, zijn: gefrituurd voedsel, varkensvlees, ossenhaas, rijke sauzen en een scala aan met suiker beladen desserts. Sommigen zien een alternatief in zogenaamde “suikervrije” desserten en vervangmiddelen, maar deze zijn soms erger dan de versies met “natuurlijke” suiker. 

Als je in een dergelijke situatie leeft, zijn wilskracht en gezond verstand nodig om selectief te zijn in wat je eet. Het minste wat je kan doen is dagelijks vers geperst sap – liefst met een goede portie groen – toevoegen aan je routine. 

Dit is hoe ik die “prioriteiten” in het verleden voorstelde: de groep van voedingsmiddelen met een gemeenschappelijk karakter. Ze verzuurt, ze is gemaakt, en veel mensen zijn er door betoverd… En nu is het aan jou om ze te laten staan en te gaan voor echte voeding. euwige bestemming

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Eén gedachte over “Prioriteiten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: