De lijdensweg van ongezond eten

Wanneer we onverstandig eten, of het nu gaat om onze voedselkeuze of onze manier van eten (we hebben spijsverteringsbeperkingen!), ontbinden voedingsstoffen in onze darmen via de werking van bacteriën. In dit scenario ontleden fermenterende en rottende bacteriën het voedsel, waardoor het darmkanaal verzwakt, de opname van voedingsstoffen wordt aangetast, ons hele lichaam wordt verontreinigd met pathologische stoffen, onze mentale functies worden aangetast en vermoeidheid wordt veroorzaakt. Deze aandoening staat bekend als “toxicose” (algemene lichamelijke toxiciteit of “auto-intoxicatie”) of, minder formeel, als “voedseldronkenschap”. Dergelijke conditie schaadt onze gezondheid en brengt uiteindelijk ons ​​leven in gevaar. Indigestie (winderigheid, oprispingen, opgeblazen gevoel) en onprettige darm- en lichaamsgeuren zijn slechts enkele van de onaangename waarschuwingen die het begin van een ziekte aangeven.

Onverteerde eiwitten (voornamelijk uit vlees, zuivelproducten, bonen, noten en zaden) zullen gemakkelijk bederven (rotten) in onze warme darm, net zoals melk op een warme dag bij kamertemperatuur bederft. Bederfelijke bijproducten zijn giftig en kankerverwekkend. Ze omvatten: methaan, waterstofsulfide en mercaptanen (die de geur van rotte eieren produceren wanneer ze door het methaangas worden uitgevoerd), cadaverine, putrescine, ammoniak, indolen, skatolen, leukomaïnes en tal van andere giftige en kankerverwekkende gassen en stoffen. Net zoals waterstofsulfidegas betonnen, ijzeren en stalen rioolbuizen zal afbreken, zal het het vlees in onze darmen en dikke darm irriteren en vernietigen.

Onder lukrake eetomstandigheden worden enkelvoudige koolhydraten (uit fruit) en complexe koolhydraten (zetmeel uit graanproducten en witte aardappelen) gemakkelijk gefermenteerd door schimmels en bacteriën in de darm. Het resultaat is de productie van alcohol en azijn die tientallen keren giftiger is dan alcohol. Deze tasten het darmweefsel aan en kunnen pijnlijke zweren veroorzaken.

Bovendien zorgt het te veel eten van langzaam verterende vette en eiwitrijke voedingsmiddelen ervoor dat de maag grote hoeveelheden zuur afscheidt en vasthoudt. Wanneer deze hyperzure toestand chronisch optreedt, kunnen maag en darmen ontstoken raken en kan de pylorus-sfincter, die normaal gesproken voedsel in de twaalfvingerige darm laat komen, gezwollen raken. Dit leidt meestal tot fermentatie en verrotting van de maaginhoud, GERD (gastro-oesofageale refluxziekte), braken en hevige pijn. Chronische ontstekingen en ulceraties leiden tot kanker.

Het is absoluut noodzakelijk om te voorkomen dat onze darmen ten koste van alles worden gebruikt als een compostbak gevuld met onwelriekend, rottend, zuur afval! De toxicose die het gevolg is van willekeurig, lukraak eten versnelt veroudering, veroorzaakt ziekten, waaronder gastritis, prikkelbare darm, colitis, de ziekte van Crohn en zweren, en is de oorzaak van de meeste sterfgevallen! We willen niet echt chronische, onvolledige spijsvertering en giftige darmen doorstaan. Helaas leven de meesten op deze manier en accepteren het als ‘normaal’. Gelukkig is er een manier om een ​​perfecte darmgezondheid te creëren.

Het doet nadenken over wat we in onze mond stoppen en doet ons dankbaar naar boven kijken voor alle raadgevingen die we van onze Schepper krijgen, om in de beste conditie te blijven.
Maar hoevelen kennen hun lichaam ?

Een goede spijsvertering is gebonden aan een aantal principes. Waar het spreekwoord zegt “dat je bent wat je eet”, zou dit beter worden vertaald door “je bent wat je verteert”. We vinden het zo evident dat voeding automatisch in energie wordt omgezet… Maar voeding kan zich tegen ons keren, onze energie wegroven, in plaats van ons te onderhouden ons beroven… tenzij je besluit het te bestuderen en de spijsvertering te respecteren.

In “Gezonde Darm” hebben we deze motor van energie bestudeerd in al zijn aspecten. Welke veranderingen ondergaat het voedsel in alle stadia? Waar kan het mis gaan? Wat is de oorzaak (en de oplossing) voor alle aandoeningen die de darm en spijsvertering – en onze energie en gezondheid – aantasten?

Dit boek is beschikbaar : digitaal (9 euro) of gedrukt (10 euro + verzendkosten) bij Natur-El.

Aanvragen

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: