Gezondheid

“Gezondheid” Dit woord zal de komende dagen dikwijls over de lippen komen, terecht of onterecht, gemeend of oppervlakkig, aanmoedigend of onverschillig… Nochtans dat is wat God je toewenst. Al dat lijden, die enorme miserie en het immense lijden dat door mensen aan elkaar wordt berokkend, maar ook wat mensen aan zichzelf berokkenen uit onwetendheid, onverschilligheid, nonchalantie of omdat men gezondheid niet genoeg naar waarde schat, horen niet thuis in Gods plan. 

Al toen ik nog een kleine jongen was, gingen menselijk lijden, bedlegerigheid wegens ziekte, al dat erbij horend verdriet… me ter harte. Dan hoorde ik daarbij zeggen “als er een God bestaat”… Ik heb dat goed onthouden, want op een bepaald moment kwam God op mijn weg. Ik had zijn wegen niet gevolgd, zijn adviezen niet bestudeerd, en ik stelde nu de vraag naar het waarom. Bestaat God? Wat is zijn doel met dit lijden? En heeft het wel een doel? En wat met al die onschuldige mensen die geen inspraak kregen, maar die gewoon in de molen van  de generaties meegezogen worden en geen andere keuze hebben dan het te ondergaan?

Daar ben ik nu ruim veertig jaar mee bezig en ik kan bevestigen dat God goed is en dat Zijn wereld goed is en dat Zijn schepping van het menselijk lichaam magnifiek is… Maar we leven in een vijandige wereld, op een gekaapte planeet, waar mensen kunnen kiezen, voor of tegen God of de Satan. En ook in onze zorg van het lichaam, staan we in het stemhokje: voor of tegen.

Wat God betreft, Hij heeft krachtige richtlijnen gegeven voor overvloedige gezondheid en geluk. Als we elkaar “Gezondheid” toewensen, ben ik het aan jou verplicht om door te geven HOE. 

Daarom heb ik me voorgenomen om in de komende maanden iedere week een brief te schrijven, met een aanmoedigend en oogopenend artikel, over de onderdelen van Gods programma. Zie het als mijn diepste wens, voor u lieve mens, op zoek naar de waarheid over leven & gezondheid, voor nu en straks.

 • Er komen veel onderdelen aan te pas, en ik heb die op veel manieren al beschreven, bv. in het Nieuwe Start-programma, in Natuurlijke Gezondheid, of in vertalingen die ik maakte van boeken als “God Geneest nog steeds”, “Waarom Christenen Ziek Worden” en “Er is iets Beter!”
 • We kunnen ons natuurlijk blind staren op ons leven van NU. Maar dat is een kleinigheid tegenover het leven in de eeuwigheid… Wat is je uiteindelijke doel in het leven? Misschien is die vraag makkelijk te beantwoorden. Maar hier is de volgende vraag: wanneer je dat doel bereikt… en sterft… wat is de toekomst voor jou?
 • De meerderheid van de mensen eet helemaal het verkeerde voedsel om hun gezondheidsdoelstellingen te bereiken. Ze brengen grote hoeveelheden geïsoleerde suiker, zetmeelrijke kost, vetrijk en vezelarm voedsel in hun systeem… en er ontstaan ​​grote problemen.
 • De Schrift vertelt dat God ons lichaam zo heeft ontworpen dat het 120 jaar kan leven. Maar er is maar één manier om dit te bereiken! Dus lijkt het me interessant om daar een studie van te maken. 
 • Ben je er klaar voor? En zal je niet opstandig worden over de vele onderwerpen die daaraan te pas komen? De volgende keer dat je iemand vraagt ​​hoe zij zich voelen… is het misschien beter om te vragen: “Hoe is het gesteld met je zuur-basen-evenwicht?”
 • De meeste mensen realiseren zich niet dat God ons heeft geschapen met lichaam en geest en hoe die twee samen de “levende ziel” zijn. En onze emoties spelen een grote rol in ons welzijn. Dus zal ook daar aandacht aan geschonken worden. 
 • Elk medicijn heeft bijwerkingen. Je lichaam lijdt niet vanwege een gebrek aan voorgeschreven medicijnen. Het lijdt door mishandeling en een gebrek aan voldoende echte voedingsstoffen.
 • Er zijn 2 soorten mensen… de ene hoopt dat de overheid iets voor hen zal doen… de andere hoopt dat de overheid niets voor hen zal doen, zodat ze op een vrije manier verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun grootste schat. 
 • God garandeerde vrijheid van ziekte, die het medisch systeem niet kan nabootsen. Dit alles en nog veel, veel meer zijn de uiting van mijn wens voor alle lezers! Blijf het volgen in de komende weken en pluk er de vruchten van.

Auteur: stefaandewever

in 1982 begon ik met Groene Dag, omdat ik enthousiast was over het project "gezond leven, natuurlijk eten, positief denken". Dat was nieuw voor mij, maar het resultaat zo hoopgevend, dat ik dacht "dat moet iedereen weten" en "hoe heb ik al die jaren zonder Groene Dag geleefd?" Dat wordt voortaan de 'School voor Natuurlijke Gezondheid' waar ook jij voor uitgenodigd wordt: een levenslange school om "het beste van het leven te maken" !

Eén gedachte over “Gezondheid”

 1. Ooo Beste Stefaan wat fijn,
  Een beetje richtlijn kan ik wel gebruiken.
  Ik eet zo goed en gezond mogelijk; geen pakjes en zakjes.
  Maar toch’! ben van de oude stempel en is soms echt lastig om al dat nieuwe te leren.heb ook geen winkel of supermarkt bij de hand,
  Ik woon achteraf zonder auto.
  Met vriendelijke groet van Manon

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: